Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΡΑΓΙΚΗ συζυγοκτονία έλαβε χώραν χθες κατά τας απογευματινάς ώρας εις την Θουρίαν

οφειλομένη εις οικογενειακούς μη εισέτι εξακριβωθέντας λόγους και υπό τας ακολούθους συνθήκας: Ο Παναγιώτης Περικλέους Παπακωνσταντίνου ή Πάγκαλος από πολλού περιήρχετο εις έριδας μετά της συζύγου του Αγγελικής μεθ’ ης ήρχετο εις χείρας, χωρίς εν τούτοις οι περίοικοι να αντιλαμβάνωνται ή πληροφορούνται τα αίτια των συχνών αυτών προστριβών.

ΧΘΕΣ το απόγευμα ο Παπακωνσταντίνου ήλθε και πάλιν εις χείρας της μετά συζύγου του δια μίαν δε στιγμήν αρπάσας το περίστροφόν του επυροβόλησε κατ’ αυτής δις και την αφήκεν άπνουν. Ο δράστης μετά την πράξιν του επεχείρησε να δραπετεύση  πλην όμως ο εκεί υπηρετών ενωμοτάρχης Μπουρίκας καταδιώξας τούτον τον συνέλαβε και τον ωδήγησεν εις το αστυνομικόν σταθμόν ον διοικεί και μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας τον απέστειλε, συνοδεία χωροφυλάκων, εις τον ενταύθα Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΩΣ με τα αίτια τα οποία ώθησαν τον Παπακωνσταντίνου να προβή εις την εν λόγω πράξιν του πλείστα όσα εφημολογήθησαν ουχ ήττον όμως ουδέν το ακριβές υπάρχει. Γνωστόν μόνον είναι ότι οι λόγοι του φόνου είναι καθαρώς οικογενειακοί.