Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΕΡΙ την 1.30 μεταμεσονύκτιον ώραν της παρελθούσης Κυριακής προς την Δευτέραν εσημειώθη έναρξις πυρκαϊάς εις την παρά τα κρεοπωλεία οικίαν του Δ. Λιακάκη (πρώην Φλέσσα). Όταν εγένετο αντιληπτή η πυρκαϊά, είχε λάβει τεραστίας διαστάσεις, εντός ολίγου δε απετέφρωσε ολόκληρον την οικίαν και απειλούσε τας συνεχομένας προς αυτήν.

Η έγκαιρος επέμβασις των αντλιών και η φιλότιμος προσπάθεια των πυροσβεστών και του κ. Βιργινίου, περιέσωσαν τας συνεχομένας οικίας. Το πρώτον πυρ ενεφανίσθη εις το μεσαίον πάτωμα με κατεύθυνσιν προς τα κάτω. Η άλλοτε μεγάλη οικία των Φλεσσαίων ανήκε τώρα κατά ήμισυ με πρόσοψιν προς τα κρεοπωλεία εις τον εκ Σιτσόβης Δ. Λιακάκην και κατά το έτερον ήμισυ εις τους Αφού Αθανασόπουλους εκ Λεΐκων, οίτινες διέμενον εντός αυτής.

ΑΠΕΤΕΦΡΩΘΗΣΑΝ δε το ήμισυ του Δ. Λιακάκη και δύο δωμάτια του ετέρου ημίσεως των Αφών Αθανασοπούλων.  Και τα δύο μερίδια ήσαν ησφαλισμένα.  Εις την αποτεφρωθείσαν οικίαν διέμενεν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης Λιακάκης μετά της οικογενείας του. Απουσίαζον όμως όλοι εις Αλαγωνίαν δια να διέλθουν τας ημέρας του Πάσχα.

ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ επελήφθη το Αστυνομικόν Τμήμα. Κατ’ ανακοινώσεις του διεξάγοντος τας ανακρίσεις αστυνόμου, εγείρονται υπόνοιαι εμπρησμού κατά του Δ. Λιακάκη και του αντιπροσώπου του Αποστ. Θεοδωρακοπούλου, οίτινες μετά την ανάκρισίν των εκρατήθησαν εις το τμήμα. Αι εκ της πυρκαϊάς ζημίαι ανέρχονται εις σεβαστόν ποσόν.