Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών  στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν περιορίζεται μόνο στη διδασκαλία. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι συχνά οι πρώτοι που βρίσκονται στο σημείο του προβλήματος. Για να είναι προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις, λοιπόν, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας διοργάνωσε ένα σημαντικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ, Γαβριήλ Κομπότη, Βασιλείου Οικονόμου, Ελένης Καγκαράκη και Νικολάου Λιαράκο, ήταν μια ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες πρώτων βοηθειών και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Το σεμινάριο κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των εξής: Αναγνώριση και αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων. Τεχνικές πρώτων βοηθειών και προσεγγίσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και πρωτοβουλίες για την προαγωγή της ασφάλειας των μαθητών.

Το σημαντικότερο είναι ότι προσέφερε μια πλήρη και πρακτική προσέγγιση στην παροχή πρώτων βοηθειών σε πραγματικά σενάρια που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινή τους εργασία.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποίηση και παράλληλα την ευκαιρία να συναντήσουν και να συζητήσουν με ειδικούς στον τομέα των πρώτων βοηθειών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους αντιμετώπισης απειλητικών καταστάσεων για τη ζωή, όπως Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (Κ.Α.Ρ.Π.Α.), χωρίς αλλά και με τη χρήση απινιδωτή, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα και πνιγμό.

Να σημειωθεί πως το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής του σχολείου για την προώθηση της υγείας και της ασφάλειας στο σχολικό περιβάλλον. Δοθείσης δε της ευκαιρίας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά το ΕΚΑΒ Καλαμάτας για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προσπάθεια του σχολείου να επενδύσει στην προστασία των μαθητών, ενισχύοντας τις δεξιότητες και την προετοιμασία των εκπαιδευτικών του!