Στη Σλοβακία μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Στη Σλοβακία μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας επισκέφτηκαν οκτώ μαθητές και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί από το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας από τις 17 ως τις 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Sustainability for a Better Future. Το πρόγραμμα αποτελεί μια συνεργασία ανάμεσα στο 2ο Λύκειο Καλαμάτας και το Λύκειο Bilikova της Σλοβακίας, και έχει ως επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι 4 μαθήτριες (Τσουλάκου Σταυρούλα, Γιαννακέα Στασινή, Τσορμπατζόγλου Δανάη & Μπάκα Αργυρούλα ), οι 4 μαθητές (Νταβέας Γιάννης, Καούνης Χρήστος, Κοκονίδης Χρήστος & Καρτσώνης Απόστολος) και οι καθηγήτριές τους, Κυβελέα Νίκη και Λαμπροπούλου Ιωάννα, συνεργάστηκαν για να μάθουν για την αειφορία και τα προγράμματα βιωσιμότητας της πόλης της Μπρατισλάβα ως συνέχεια της επίσκεψης του σλοβάκικου σχολείου στην Καλαμάτα τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εστίαση ήταν στις κοινές περιβαλλοντικές προκλήσεις και στο πώς η φτώχεια ενισχύει τις κλιματικές δυσαναλογίες. Το κομβικό σημείο σε αυτή την κινητικότητα ήταν και πάλι, όπως στην Καλαμάτα, οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, εστιάζοντας ωστόσο σε διαφορετικές πτυχές τους.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν για να μάθουν πώς να δημιουργούν τεκμηρίωση στην έρευνά τους και εντόπισαν και τεκμηρίωσαν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις στο σχολικό τους περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας είναι διαπιστευμένος φορέας και έχει λάβει έγκριση για την εκπόνηση σχεδίων ως το 2027 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών(ΙΚΥ), τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.