Στην Καλαμάτα σήμερα και αύριο ο Αλέξης Χαρίτσης

Στην Καλαμάτα σήμερα και  αύριο ο Αλέξης Χαρίτσης

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 26 και αύριο Σάββατο, 27 Απριλίου, ο πρόεδρος της «Νέας Αριστεράς» και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

To δε πρόγραμμά του, κατά την εδώ παραμονή του, θα έχει ως εξής:

Παρασκευή 26 Απριλίου
-Το πρωί θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την Ολομέλεια έναρξης του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας στο Μέγαρο Χορού. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί, με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της «Νέας Αριστεράς», ομότιμο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην γενικό γραμματέα ΥΠΑΑΤ, Χαράλαμπο Κασίμη, τον Αγροτικό/Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας.

Σάββατο 27 Απριλίου
10.30 π.μ.: Θα επισκεφθεί, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της «Νέας Αριστεράς», Χαράλαμπο Κασίμη και Στέλιο Κούλογλου, τη Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας

8.30 μ.μ.: Θα παρευρεθεί στην προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου «142 Χρόνια», στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Στην προβολή θα είναι παρών και ο κ. Κούλογλου.

Παρουσίαση ευρωψηφοδελτίου
Εν τω μεταξύ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο κ. Χαρίτσης παρουσίασε τους 42 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου,

προβάλλοντας την ανάγκη να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης.

Και πρόσθεσε: «Να είναι αυτό το σήμα για την αλλαγή των συσχετισμών και στη χώρα μας. Να ηττηθεί η Δεξιά. Να ηττηθεί η συμβιβασμένη, βολική για την κυβέρνηση, αντιπολίτευση. Να ανοίξει ο δρόμος για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του αριστερού και ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Να βγει ενισχυμένη και δυνατή η Αριστερά!».

Παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο, είπε: «Ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους -γυναίκες και άνδρες- που προέρχονται από κάθε σημείο της χώρας και τον απόδημο ελληνισμό. Ένα ψηφοδέλτιο που εγγράφεται σε μια μακρά παράδοση, ανανεωτική και ριζοσπαστική, με ανθρώπους – σημεία αναφοράς, που τίμησαν την Αριστερά και άφησαν και αφήνουν έντονο αποτύπωμα στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αυτή είναι η Αριστερά της εποχής μας! Αυτή είναι η δική μας Αριστερά! Αυτή είναι η Νέα Αριστερά! Σήμερα, εδώ, απαντάμε στην απαξίωση και στον ευτελισμό της πολιτικής».

Ασκώντας κριτική στις πολιτικές δυνάμεις, σχολίασε: «Οι πολίτες της χώρας μας κοιτάζουν την κεντρική πολιτική σκηνή με απέχθεια. Με απογοήτευση. Με αγανάκτηση. Ίσως με κάποιο δειλό ενδιαφέρον. Ίσως και με κάποια ελπίδα, που όμως πολύ δύσκολα θα αφήσουν να εκδηλωθεί και να μετατραπεί σε εμπιστοσύνη. Γιατί βλέπουν τις αντικοινωνικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Τις πολιτικές που προσβάλλουν τους πολίτες, εντείνουν τις ανισότητες, υπονομεύουν τις προοπτικές των νέων ανθρώπων. Βλέπουν και τις επιλογές της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Μιας αντιπολίτευσης που αδυνατεί να εκφράσει την κοινωνική δυναμική. Μιας αντιπολίτευσης βολικής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βλέπουν, κυρίως, την απουσία ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης για τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν. Βλέπουν τα ψηφοδέλτια των κάθε λογής celebrities, των μεταγραφών με ποδοσφαιρικούς όρους, τα επικίνδυνα παιχνίδια της πατριδοκαπηλίας».

Ακολούθως διακήρυξε: «Εμείς όμως το λέμε καθαρά: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε όλοι ίδιοι. Η πολιτική επιστρέφει γιατί διεκδικούμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Το λέμε και θα το ξαναπούμε: Δε θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά! Γιατί η Αριστερά είναι η μόνη απάντηση στις πολιτικές της Δεξιάς. Γιατί η Αριστερά είναι η ιστορία των καλύτερων στιγμών του παρελθόντος. Γιατί η Αριστερά είναι το μέλλον!».