Συνάντηση με το δήμαρχο Μεσσήνης για πολεοδομικά ζητήματα

Συνάντηση με το δήμαρχο Μεσσήνης για πολεοδομικά ζητήματα

Με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών, Βασίλη Κουτίβα, συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας.

Κατά τη συνάντηση μεταφέρθηκαν τα αιτήματα των πολιτικών μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών προς την Υπηρεσία Δόμησης Μεσσήνης, αλλά και τα ζητήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν το σύνολο των Υπηρεσιών Δόμησης από μηχανικούς του Δημοσίου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν το ζήτημα της εκτός σχεδίου δόμησης, ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας λειτουργίας των Υπηρεσιών και οι χρόνοι ελέγχου που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων, αλλά και η δημιουργία ενός gis που θα διευκολύνει τους συναδέλφους μηχανικούς, ενώ τονίστηκε και ο θετικός τρόπος που λειτουργεί το αρχείο ως προς τους χρόνους εξυπηρέτησης και την αμεσότητά του.

Αμφότερες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν σε λίγους μήνες τη συνάντηση για να ανιχνεύσουν αν βελτιώθηκαν τα ζητήματα που συζητήθηκαν. Παρόμοιες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. και με τις άλλες Υπηρεσίες Δόμησης.