Συνεχίζεται το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Συνεχίζεται το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου

Συναυλία με τίτλο «DUO GUITAR και FLUTE»/ Μουσικές του Κόσμου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του 21ου αιώνα, ο Atanas Ourkouzounov (κιθάρα) από τη Βουλγαρία, και η κορυφαία σολίστ Mie Ogura (φλάουτο) από την Ιαπωνία, θα μας παρουσιάσουν μουσική δωματίου στο υψηλότερο επίπεδο.

Το Duo Mie Ogura και Atanas Ourkouzounov δημιουργεί έναν απεριόριστο ηχητικό κόσμο περνώντας ελεύθερα τα σύνορα μεταξύ της κλασικής μουσικής, της τζαζ, της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων, του αυτοσχεδιασμού, αλλά και δικών τους συνθέσεων. Εδώ και είκοσι χρόνια το ντουέτο έχει ηχογραφήσει έξι CD και έχει προσκληθεί σε πολύ μεγάλα φεστιβάλ σε Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Βέλγιο, Σλοβακία, Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λιχτενστάιν, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία κ.α.

Επίσης, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, αλλά και στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί «Masterclass» με τους σολίστ Atanas Ourkouzounov (κιθάρα) και Mie Ogura (φλάουτο), οι οποίοι θα διδάξουν για περιορισμένο αριθμό μαθητών.

Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τους σπουδαίους μουσικούς. Το masterclass είναι ανοιχτό και για ακροατές με την προϋπόθεση ότι όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν θα έχουν προμηθευτεί εγκαίρως το εισιτήριό τους για τη συναυλία.

Το κόστος εισιτηρίου για τη συναυλία είναι 10 ευρώ. Προπώληση Εισιτηρίων έως 5 Απριλίου: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 15:00-21:00, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 11:00-13:00 & 18:00-20:00.

Για περισσότερες  πληροφορίες: 6977629389

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας (www.kalamataguitarfestival.gr) προσφέρει στο κοινό της πόλης υψηλού επιπέδου συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, διαλέξεις, masterclass, διαγωνισμούς κιθάρας και παραστάσεις για παιδιά. Το θεσμό συνδιοργανώνουν από κοινού το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων των καλλιτεχνικών σχολών του Δήμου Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ», η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» και ο Δήμος Καλαμάτας με τη βοήθεια υποστηρικτών-χορηγών. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο καθηγητής κιθάρας Αντώνης Κουφουδάκης.