Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίαση του Συντονιστικού  Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024, με στόχο το  συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε ετοιμότητα, με όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πρόληψης και με άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τους φορείς  για την αντιπυρική περίοδο 2024», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε αναφορά από τους εμπλεκόμενους φορείς στα σχέδια οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών που πρέπει να ολοκληρωθούν, ενώ δόθηκε έμφαση στον καθαρισμό των οικοπέδων και των αγροτεμάχιων, τόσο σε αστικό περιβάλλον όσο και σε αυτά που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις και αλσύλλια.

Συζητήθηκε, επίσης, η πρόθεση απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία θα αποφασίζεται, για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ξεχωριστά, ανάλογα με τις συστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της κατά τόπου Διεύθυνσης Δασών.

Στη συζήτηση παρευρέθη ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Λάμπρος Τζούμης, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, η Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Αστυνομίας, η στρατιωτική ηγεσία της Περιφέρειας, εκπρόσωποι των Δήμων, στελέχη Διευθύνσεων Υπηρεσιών της Περιφέρειας, και εκπρόσωποι  εθελοντικών οργανώσεων.

Μεταξύ άλλων, ο Λάμπρος Τζούμης ανέφερε πως «η  προληπτική πυροπροστασία της Περιφέρειας και των Δήμων είναι σημαντική. Η ενημέρωση των πολιτών καθοριστική. Χρειάζεται έγκυρη πληροφόρηση, κινητοποίηση, ταχύτατη λήψη σωστών αποφάσεων ώστε να υπάρχει σωστή διαχείριση και συντονισμός του έργου όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η άμεση κινητοποίηση περιορίζει το χρόνο του συμβάντος, κάτι που λαμβάνει χώρα ήδη στα φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί».