ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτή εκδήλωση με Νίκο Παππά και Γιώργο Γαβρήλο σήμερα στην Καλαμάτα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτή εκδήλωση με Νίκο Παππά και Γιώργο Γαβρήλο σήμερα στην Καλαμάτα

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα “Η πρότασή μας για την Οικονομία και την Εργασία” διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα Τετάρτη, 17 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα. Ομιλητές θα είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, τομεάρχης Οικονομίας και Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας.

Σε τελευταίες του δηλώσεις ο κ. Παππάς για την οικονομία τόνισε: «Με την παρουσίαση του οικονομικού μας προγράμματος δεν ήρθε μόνο η δημοσκοπική μας ανάκαμψη, αλλά άνοιξε και η συζήτηση για όσα συζητά και βιώνει η κοινωνία. Που ακούει για πτώση του πληθωρισμού, αλλά δε βλέπει μείωση τιμών, καθώς το μόνο που έχουμε είναι μείωση του ρυθμού αύξησής τους».

Ερωτηθείς ανέφερε ότι η διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αποδίδει προς όφελος της κοινωνίας και ότι «παρότι το Ταμείο θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για τη χώρα, αυτή η ευκαιρία χάνεται».

Κατά τον ίδιο, η έρευνα της Ευρωπαίας εισαγγελέως για τα 2,5 δισ. ευρώ έργα αποτυπώνει ακριβώς τις επιλογές της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Από την πλευρά του, ο Γ. Γαβρήλος σημείωσε πρόσφατα: «Η είδηση ότι περίπου 150.000 θέσεις εργασίας παραμένουν κενές στη χώρα μας δεν είναι καινούργια. Ήδη, το τρίτο τρίμηνο του 2023, είχαν σημειώσει ετήσια άνοδο πάνω από 82%, φτάνοντας τις 38.000 περίπου. Πέρσι δε, η ανεργία φλέρταρε με το 10%, ενώ σήμερα το έχει ξεπεράσει, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το τι είδους πολιτικές εφαρμόζονται και για το ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, τελικά, για την εγχώρια αγορά εργασίας”.

Προκριματικές εκλογές
Από την άλλη πλευρά, με επιτυχία διεξήχθησαν οι προκριματικές εκλογές στη Μεσσηνία για την εκλογή υποψήφιου ευρωβουλευτή. Στην Καλαμάτα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού, η προσέλευση φίλων και μελών ήταν ικανοποιητική.

Η συμμετοχή σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία αναδιάρθρωσης του κόμματος, με την ανάδειξη στελεχών μέσα από την κοινωνία, θεωρείται από τοπικά στελέχη πως, αφενός, δείχνει την αποδοχή της πρωτοβουλίας για την αμεσοδημοκρατική διαδικασία και την αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία που χτίζει ο Στέφανος Κασσελάκης και, αφετέρου, δημιουργεί κοινωνική δυναμική για την επίδοση του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Να σημειωθεί πως υποψήφια στην Πελοπόννησο θα είναι η κυρία Αικατερίνη Πριφτάκη.