Θ. Βασιλόπουλος για Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ: Το υπουργείο οφείλει να προστατεύσει τους Μεσσήνιους παραγωγούς

Θ. Βασιλόπουλος για Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ: Το υπουργείο οφείλει να προστατεύσει  τους Μεσσήνιους παραγωγούς

Σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, ανέφερε:

«Προφανώς η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλή, καθώς υιοθετεί ή, για να το θέσω καλύτερα, απελευθερώνει την ονομασία της Ελιάς Καλαμάτα ΠΟΠ. Ως Δήμος, συνταχθήκαμε με τους φορείς της Μεσσηνίας και κινηθήκαμε βάσει των συλλογικών αποφάσεων που το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε. Είναι ξεκάθαρο ότι η Δικαιοσύνη στις περιπτώσεις αυτές έχει τον τελικό λόγο.

Πέραν της απόφασης του ΣτΕ, είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκείνο που σήμερα οφείλει να διασφαλίσει τα συμφέροντα των Μεσσηνίων παραγωγών και να προβεί στην υλοποίηση πολιτικών που θα προστατεύσουν το όνομα ενός εμβληματικού προϊόντος, όπως το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα.

Θα συζητήσουμε το ερχόμενο διάστημα τα επόμενα βήματα με τους φορείς και αναμένουμε προφανώς από το υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να δούμε πραγματικά την προστασία αυτού του προϊόντος. Διότι έχουμε πει και παλαιότερα, ότι αντιμετωπίζουμε και πρέπει να αντιμετωπίζουμε την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ ως εθνικό προϊόν».