Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και ο ρόλος του!

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και ο ρόλος του!

Μετά 15 και πλέον χρόνια λειτουργίας το Μέγαρο Χορού ακόμα δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν έχει ένα Συμβούλιο που πρόεδρός του να είναι ένας επαγγελματίας μάνατζερ απαλλαγμένος από ψηφοθηρικές προθέσεις και διαθέσεις και που θα μπορέσει να αναδείξει διεθνώς το Μέγαρο Χορού ως ένα χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Τα θεματικά συνέδρια που αφορούν στον Τουρισμό, την Υγεία, την Εστίαση και όχι μόνο, έχουν γίνει πλέον θεσμός στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Δυστυχώς, ο Δήμος Καλαμάτας, έχοντας αυτό το υπέροχο «στολίδι», έχει μείνει στην παραδοσιακή υποχρέωσή του να το παραχωρεί σε μεγάλο βαθμό σε συλλόγους, προσπαθώντας η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να ψηφοθηρεί εις βάρος της πραγματικής ανάδειξης του Μεγάρου Χορού, στερώντας από το Δήμο μας την αυξημένη συνεδριακή επισκεψιμότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα λειτουργικά του έσοδα να μην ισοσκελίζουν τα έξοδα και η χρήση του να είναι ζημιογόνος.

Για να ισχυροποιήσω αυτά που αναφέρω παραπάνω θα αναφέρω τι είχε συμβεί στο παρελθόν στο ξεκίνημα του Φεστιβάλ Χορού.

Η κα Μαραγκοπούλου στο παρελθόν, ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, κατάφερε στο ξεκίνημά του με διαρκείς επίμονες προσπάθειες πολύ σύντομα να αναδείξει το Φεστιβάλ Χορού σε ένα διεθνώς καταξιωμένο θεσμό και σε μια ποιοτική εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το Φεστιβάλ Χορού είναι παγκόσμια γνωστό και αποτελεί υπερθέαμα.

Του Θεόδωρου Σταυριανόπουλου
Μαθηματικού-MSc Ηθ. Φιλοσοφίας

Υ.Γ. Η επιτυχία δεν είναι πηγή ικανοποίησης για ό,τι προηγήθηκε, αλλά πηγή υποχρέωσης για ό,τι πρέπει να ακολουθήσει.

Παρατήρηση: Αυτό το O που λείπει εδώ και 2 χρόνια από το MEGAR… N κανένας δεν το βλέπει!