«Ξεπούλημα», σκιές και άλλα συμφέροντα!

«Ξεπούλημα», σκιές και άλλα συμφέροντα!

Ως παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Καλαμάτα_Μετά” αναδείξαμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέματα που, κατά την άποψή μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικά, παρουσιάζουν καθυστερήσεις και πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Συγκεκριμένα:

Μαρίνα Καλαμάτας
Είναι πραγματικά αδιανόητο να υπάρχει απόφαση του υπουργείου Τουρισμού από το 2022 για τη μη νόμιμη χωροθέτηση και λειτουργία της μαρίνας και το ζήτημα αυτό να βρίσκεται πραγματικά στον αέρα.

Σε σχετική ερώτησή μας, η Δημοτική Αρχή ομολόγησε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει παράδοση και παραλαβή των υποδομών και καμία απολύτως ενέργεια για την αξιοποίηση και νομιμοποίησή της.

Η άποψη που διατυπώθηκε από το δήμαρχο, ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η μαρίνα να δημοπρατηθεί και να αναλάβει τη νομιμοποίηση και τη χωροθέτηση ο ανάδοχος, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφού πέρα από τα διοικητικά και νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Δε μιλάμε πλέον για αξιοποίηση, αλλά για “ξεπούλημα” της μαρίνας.

Εγκαταστάσεις ΔΕΥΑΚ
Οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και η αλλαγή στάσης σε ό,τι αφορά το κτήριο που θα εγκατασταθούν υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, σε συνδυασμό με τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο περί επενδύσεων, αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τη ΔΕΥΑΚ ως μία ιδιωτική εταιρεία, η οποία πρέπει να έχει ως στόχο το κέρδος. Άποψή μας είναι ότι η ΔΕΥΑΚ θα έπρεπε να λειτουργεί μόνο υπέρ των συμφερόντων των δημοτών μας και, μάλιστα, με κοινωνικό πρόσημο.

Η αγορά ενός οικοπέδου και ενός ημιτελούς κτηριακού συγκροτήματος με το έτσι θέλω, σε πολύ μεγάλη απόσταση από τις υπηρεσίες του Δήμου, δημιουργεί σκιές και σίγουρα δεν έχει ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της πόλης μας.

Διαχείριση απορριμμάτων
Η Δημοτική Αρχή όφειλε να έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία μεταβατικού σταθμού μεταφόρτωσης, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού από τον ΦΟΔΣΑ, ο οποίος έχει ήδη καθυστερήσει, έτσι ώστε να έχουν μειωθεί τα κόστη μεταφοράς των απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης, κάτι το οποίο θα μείωνε τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες.

Ένα σημαντικό ζήτημα στο συγκεκριμένο θέμα αφορά και στην αποκατάσταση της χωματερής της Μαραθόλακκας στον Ταΰγετο.

Η Δημοτική Αρχή είχε τον απαραίτητο χρόνο να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, ώριμες μελέτες και χρονοδιάγραμμα για την ένταξη του συγκεκριμένου σημαντικού έργου για την αειφορία του Δήμου μας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Υπηρετώντας με ευθύνη το ρόλο που μας έχουν αναθέσει οι Καλαματιανοί πολίτες, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε θέματα και προβλήματα των οποίων καθυστερεί η επίλυση και λειτουργούν εις βάρος των πολιτών.

Του Βασίλη Τζαμουράνη
Επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά»