Αποκλειστικά σε πρόεδρο Πρασσά και προπονητή οι αποφάσεις για το «χτίσιμο» της νέας Μαύρης Θύελλας

Αποκλειστικά σε πρόεδρο Πρασσά και προπονητή οι αποφάσεις για το «χτίσιμο» της νέας Μαύρης Θύελλας

Σε αίθουσα του παραλιακού ξενοδοχείου Horizon Blu, ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχοντας στο πλευρό του τον γενικό αρχηγό, Αντώνη Μαυρέα, τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Έκτορα Στέφανο και τον υπεύθυνο Τύπου, Λευτέρη Σαρελάκο, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση (προς το τέλος προστέθηκε στο πάνελ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ).

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κου Αναστόπουλου και μάλιστα σε έντονο τόνο αφιερώθηκε στον απολογισμό-κριτική της χρονιάς που μόλις ολοκληρώθηκε και την οποία χαρακτήρισε αποτυχημένη, από κάθε άποψη (σχεδιασμό και διαχείριση), εξαιρώντας από τις ευθύνες τον πρόεδρο Γιώργο Πρασσά, ο οποίος προσφέρει πάντα για την ομάδα παραπάνω απ’ όσα ζητάει ο εκάστοτε προπονητής ή οι απαιτούμενες ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαύρη Θύελλα ξεκίνησε με τον Περικλή Αμανατίδη στον πάγκο, το Νοέμβριο τη …σκυτάλη πήρε ο Μάκης Χάβος για 11 παιχνίδια και για 7 αγώνες εν συνεχεία ο Απόστολος Τερζής.

Ο Νίκος Αναστόπουλος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας, προκειμένου να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της ομάδας στα πλέι οφ της Super League 2. Όπως ανέφερε, με τον ίδιο στη θέση του προπονητή, όπως είχε «υποσχεθεί», η Καλαμάτα πάλεψε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι και την ήττα στην Καλλιθέα με 4-1, για την οποία έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Τετάρτη, όμως ορίστηκε τελικά Σάββατο 25/5, με τους παίκτες να έχουν ήδη «αδειάσει», μετά από μια δύσκολη χρονιά και χωρίς κίνητρο.

Σε κάθε περίπτωση, τα πλέι οφ ήταν μια τυπική διαδικασία για τη Μαύρη Θύελλα, καθώς ο στόχος της ανόδου υποθηκεύτηκε από νωρίς και ο ερχομός του Νίκου Αναστόπουλου και η επάνοδός του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αφορά ουσιαστικά στο σχεδιασμό και την καθοδήγηση της ομάδας για το επόμενο πρωτάθλημα. Ο κος Αναστόπουλος επανέλαβε χθες όσα είχε πει και την πρωταπριλιά, ερχόμενος για τρίτη φορά στην πόλη μας, ότι ήρθε για χτίσουμε την ομάδα από την αρχή, με χαμηλούς τόνους και χωρίς βαρύγδουπες υποσχέσεις.  Όπως μετέφερε ο ίδιος, αυτό που αλλάζει πλέον είναι ότι ο ίδιος σε συνεργασία με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο Γιώργο Πρασσά αναλαμβάνουν αποκλειστικά το σχεδιασμό και την επιλογή των νέων μετεγγραφών και επομένως και την ευθύνη. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο κος Αναστόπουλος ο πρόεδρος της Καλαμάτας είναι ακόμη πιο «πεινασμένος» για να πετύχει η ομάδα το στόχο της, ενώ πρόσθεσε: «Είμαι προσωπική επιλογή του κ. Πρασσά. Μιλάμε καθημερινώς και το μόνιμο πρόβλημά του είναι να φτιάξουμε ομάδα» ζητώντας απ’ όλους να έχουν υπομονή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δέχεται την καλόπιστη κριτική, η οποία οδηγεί σε βελτίωση.

Ο κ. Αναστόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι το δέσιμό του με τη Μαύρη Θύελλα είναι πρώτα συναισθηματικό και μετά επαγγελματικό και την ξεχωρίζει γι’ αυτό (με προβάδισμα), μαζί με τον ΟΦΗ, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη Θεσσαλονίκης, σε σχέση με τις υπόλοιπες (περίπου 20 συνολικά) ομάδες στις οποίες έχει εργαστεί.

Ο κ. Αναστόπουλος ανέφερε ακόμη ότι αν δεν υπήρχαν κύκλοι εκτός ομάδας (;) που τον πολέμησαν και τον ανάγκασαν να φύγει την προηγούμενη φορά, η ομάδα θα είχε πετύχει το στόχο της ανόδου στην Α’ Εθνική. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βάσει αποτελεσμάτων είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει από την ομάδα της Καλαμάτας, καθώς επί τωμ ημερών του η Καλαμάτα κατέκτησε τον πρώτο της επαγγελματικό τίτλο (πρωταθλήτρια Γ’ Εθνικής και άνοδος στη Β’ Εθνική). Επιπλέον, μετέφερε ότι θεωρεί πως έχει κάνει την καλύτερη διαχείριση νεαρών ποδοσφαιριστών στην ομάδα, δίνοντας ευκαιρίες σε αυτούς. Ο κος Αναστόπουλος διαβεβαίωσε ότι το κομμάτι της προώθησης νέων παιδιών είναι μέσα στους στόχους του και γι’ αυτό, ξεκινώντας από την αξιολόγηση της ομάδας Κ19 της Μαύρης Θύελλας, θα επεκταθεί το δίκτυο συνεργασίας με τις μεσσηνιακές ομάδες, όπως ο Πάμισος, ο ΑΟ Διαβολιτσίου και ο Μιλτιάδης.

Δεν υπάρχει «κορμός»…
Ήδη υπάρχουν ποδοσφαιριστές-στόχοι, οι οποίοι δεν θα ανακοινωθούν όμως μέχρι να μπουν οι υπογραφές (η μετεγγραφική περίοδος είναι από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο). Απαραίτητη προϋπόθεση για τους νεοφερμένους θα είναι να έχουν περάσει με επιτυχία εργομετρικά τεστ και ιατρικές εξετάσεις, με τον κο Αναστόπουλο να υπονοεί ότι αυτή η διαδικασία δεν τηρήθηκε για τη συγκρότηση του ρόστερ του φετινού πρωταθλήματος. Θα είναι μετεγγραφές σε θέσεις που «πονάει» η ομάδα, θέλουμε νέα παιδιά που θα διακριθούν μέσα από την Καλαμάτα και χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία, έδωσε ένα «στίγμα» ο προπονητής της τοπικής μας ομάδας. Οι παίκτες θα πληρωθούν ανάλογα με την αξία τους κι εμείς θα αποφασίσουμε πόσο αξίζουν, πρόσθεσε ο ίδιος, υπονοώντας αλόγιστες σπατάλες που έγιναν στο παρελθόν.

Παρά την πρόθεσή να βασιστεί η Καλαμάτα στο νέο πρωτάθλημα σε έναν βασικό κορμό ποδοσφαιριστών, ουσιαστικά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και το «χτίσιμο» θα γίνει σχεδόν από την αρχή. Μεταξύ άλλων πρόθεση των υπευθύνων είναι η παραμονή των Πασσά, Κωνσταντινόπουλου, Μπακαγιόκο.

Ο Νίκος Αναστόπουλος απέφυγε να μιλήσει αυτή τη φορά απερίφραστα για στόχο ανόδου, τονίζοντας όμως ότι η Καλαμάτα είναι αναγκασμένη να έχει υψηλούς στόχους κάθε φορά. Ζήτησε υπομονή μέχρι να φτιαχθεί η ομάδα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι μια προσπάθεια που θα πείσει και τους φιλάθλους να επιστρέψουν στις κερκίδες και να τη στηρίξουν, καθώς θα παλεύει κάθε παιχνίδι μέσα στο γήπεδο.

Τέλος, ο προπονητής της Καλαμάτας εκμυστηρεύτηκε την προσωπική εκτίμηση ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 κατά τη νέα σαιζόν θα διεξαχθεί και πάλι σε δύο ομίλους, παρά τις αρχικές εξαγγελίες για ενοποίηση, ενώ ο αντιπρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει για την ώρα καμία σχετική πληροφόρηση.

Αποχώρησαν επτά ποδοσφαιριστές από τη Μαύρη Θύελλα
Ο κ. Αναστόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και εν συνεχεία η ΠΑΕ Καλαμάτα με ανακοίνωσή της γνωστοποίησαν ότι έληξαν και δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών Αρίμπας, Λόπεθ, Κάνιας, Μόζερ, Κωστούλα, Καρασαλίδη και Κωτσόπουλου.

«Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας τους», καταλήγει το σχετικό δελτίο Τύπου. Περισσότερο περίπλοκο είναι το ζήτημα των ποδοσφαιριστών που έχουν συμβόλαιο, όπως οι Μπαράλες, Τάτος, Γιαννίκογλου, αλλά και Ελιβέλτο, με τους οποίους θα υπάρξουν συζητήσεις από αύριο. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται τα εργομετρικά για τους ποδοσφαιριστές που υπάρχει πρόθεση να παραμείνουν (ανάμεσά τους οι Πασάς, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο).

Πάλι ρήξη χιαστών ο Γκότσης
Άτυχος για δεύτερη φορά στάθηκε ο νεαρός Μεσσήνιος επιθετικός της ομάδας, Αχιλλέας Γκότσης, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Το δυσάρεστο νέο έκανε γνωστό χθες ο κος Αναστόπουλος, με τη μελανόλευκη οικογένεια να του εύχεται περαστικά.
Χ.Ε.