Ας πάει για δουλειά όποιος δεν του φτάνει η σύνταξη!

Ας πάει για δουλειά όποιος  δεν του φτάνει η σύνταξη!

Καθόλου ήσυχοι δε θα ήταν οι σημερινοί, αλλά και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι, αν άκουγαν την ενημέρωση που έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, παρότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση «ξέφυγε» από τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την πορεία και τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις των ασφαλιστικών ταμείων τα τελευταία χρόνια, ανέπτυξε το «όραμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πορεία της κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτό το «όραμα» που θέλει τις συντάξεις των  ασφαλισμένων του μέλλοντος να «παίζονται στα ζάρια», ενώ για τους ήδη συνταξιούχους η προτροπή της κυβέρνησης συνίσταται στο «αν δε σας φτάνει η σύνταξη, να φροντίσετε να δουλεύετε παράλληλα»!

Αναφέρθηκε πιο ειδικά και στους νέους ασφαλισμένους, λέγοντας: «Αυτά τα παιδιά όταν θα πάρουν τη σύνταξή τους, θα έχει τρία κομμάτια. Θα έχει το πρώτο κομμάτι που θα είναι η εθνική σύνταξη. Η εθνική σύνταξη καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό. Έχει αυτό κίνδυνο; Ναι, έχει το δημοσιονομικό κίνδυνο, το ίδιο με την προηγούμενη δεκαετία. Το δεύτερο κομμάτι της σύνταξής τους θα είναι η ανταποδοτική σύνταξη. Έχει κίνδυνο. Ναι, έχει το δημογραφικό. Το τρίτο θα είναι εκείνο το κομμάτι το οποίο θα είναι από την κεφαλαιοποίηση σύνταξης, την επικουρική. Έχει κίνδυνο; Έχει. Είναι ο κίνδυνος των αγορών».

Με λίγα λόγια ο Πάνος Τσακλόγλου «προέβλεψε» πως οι νέοι ασφαλισμένοι θα πάρουν σύνταξη αν δεν «τους βρει» στο ενδιάμεσο κάποια οικονομική κρίση, μια κυβέρνηση που θα ασκεί πολιτική λιτότητας και αν τα αποθεματικά των ταμείων δε «φαγωθούν» από χρηματιστηριακά «κόλπα» των αγορών…

Α.Π.