Δ. Πτωχός: «Να κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικό και φιλικό σε νέες και υφιστάμενες επενδύσεις»

Δ. Πτωχός: «Να κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικό  και φιλικό σε νέες και υφιστάμενες επενδύσεις»

Εκδήλωση για την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Περιφερειακή συνείδηση, ανάπτυξη συνεργειών, κατάλληλο υπόβαθρο προσέλκυσης επενδύσεων, σωστή εκπαίδευση νομικών, συντομότερος χρόνος πιστοποίησης και κόστος διατήρησης πνευματικής ιδιοκτησίας, ήταν τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το απόγευμα της Πέμπτης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, το 11° Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση των επενδύσεων και των υφιστάμενων επιχειρήσεων, ενώ θέλουμε να είμαστε αρχικά ελκυστικοί και στη συνέχεια φιλικοί προς νέες επενδύσεις», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης και μίλησε για μία σειρά ενεργειών της Περιφερειακής Αρχής προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια σημείωσε τα στοιχεία εκείνα που χρήζουν συζήτησης και βελτίωσης, ενώ περιέγραψε την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογία ως τους καταλύτες εκείνους που δημιουργούν νέες ανάγκες και «εύχομαι και πολλές αιτήσεις πνευματικής ιδιοκτησίας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, προανήγγειλε τη συνέχιση της συνεργασίας με τους διοργανωτές, ώστε να υπάρξει και νέα εκδήλωση με βασικό θέμα τη στοχευμένη παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου.