Δήμος Πύλου – Νέστορος: Τιμήθηκε η εθνική αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Τιμήθηκε η εθνική αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού

Τιμήθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, στους Κάτω Αμπελόκηπους του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Συγκεκριμένα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαχόντων των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης και έγινε κατάθεση στεφάνων στο εμβληματικό μνημείο, το διατηρητέο σχολείο των Κάτω Αμπελοκήπων, ως ιστορικό τόπο εκδήλωσης.

Επίσης, εκφωνήθηκε  ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Δημοσθένη Κορδό, υποψήφιο διδάκτορα Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στον επίλογο της τελετής έγινε κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, τον πρόεδρο της Κοινότητας Αμπελοκήπων Αγγελή Στρίκο, εκπροσώπους Αρχών, φορέων και συλλόγων, παρουσία δημοτικών συμβούλων και κόσμου.

«Την 9η Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η Εθνική Αντίσταση 1941-1944 και το ελληνικό κίνημά της πολέμησε με γενναιότητα τον εχθρό και του προξένησε βαριές απώλειες. Την 9η Μαΐου αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα των Ελλήνων, εναντίον του κατακτητή, που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την απελευθέρωση της πατρίδας μας», ανάφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος.