Εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα

Εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα

Η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος…

«Είμαστε ένα κόμμα που μας είχαν για τελειωμένους πριν από μερικούς μήνες. Έχουμε αναστηθεί, έχουμε στήσει στέρεες βάσεις και έχουμε ρεύμα στην κοινωνία. Θέλουμε λιγότερη λιτότητα, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Η κοινωνία δεν είναι εταιρεία, πρέπει να επενδύουμε στην κοινωνία με μακροπρόθεσμη απόδοση».

Αυτή είναι μία από τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ελάχιστες μέρες πριν τη σημερινή του επίσκεψη στην Καλαμάτα.

Πάνω σε αυτό το μήνυμα “χτίστηκε” και η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού περιπτέρου στην κεντρική πλατεία το περασμένο Σάββατο, στην οποία παραβρέθηκαν και συμμετείχαν οι υποψήφιοι και υποψήφιες ευρωβουλευτές Μυρτώ Κοροβέση, Γιώργος Νούσκαλης, Νάσος Παπαργυρόπουλος και Γιώργος Τσίπρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Μάκαρη. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για μια δημοκρατική, κοινωνική, πράσινη Ευρώπη. Παράλληλα, αγωνίζεται για μια Ελλάδα με ισχυρή δημοκρατία, με ισχυρό κράτος δικαίου, κατά της ακροδεξιάς, κατά των διακρίσεων, κατά του ρατσισμού, κατά της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας και του σεξισμού. Κι αυτός ο αγώνας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος σε μια περίοδο που ενισχύονται οι ακροδεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη και η ευρωπαϊκή δεξιά κάνει σαφή ακροδεξιά στροφή προκειμένου να διατηρήσει ή και να κατακτήσει την εξουσία».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια Μυρτώ Κοροβέση, η οποία  αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων, όπως την ακροδεξιά στην Ευρώπη, την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα και τις γυναικοκτονίες.

Ο Γιώργος Νούσκαλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαδικασία ανάδειξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε πρωτόγνωρη. Ο ομιλητής ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τρία προτάγματα, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Ο Νάσος Παπαργυρόπουλος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι το μοναδικό κόμμα, ή μάλλον ένα κοινωνικό κίνημα, το οποίο αποτελείται από το προοδευτικό κέντρο μέχρι την ανανεωτική αριστερά και είναι το μόνο κίνημα που μπορεί να κυβερνήσει αυτή τη στιγμή δημοκρατικά την Ελλάδα και να διώξει τη λαίλαπα που είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ μετά τη χούντα».

Τέλος, ο Γιώργος Τσίπρας υπογράμμισε ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει η Ευρώπη να αλλάξει πορεία και η Ελλάδα πολιτική.