Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: Υποδομές, πολιτισμός και προβλήματα Κοινοτήτων στο… τραπέζι

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: Υποδομές, πολιτισμός και προβλήματα  Κοινοτήτων στο… τραπέζι

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες ο κατάλογος των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής. Τα θέματα που έχουν τεθεί προς έλεγχο της Δημοτικής Αρχής αφορούν, κυρίως, στην πρόοδο των έργων υποδομής στο Δήμο Καλαμάτας. Φυσικά, δε λείπουν και ερωτήσεις για τον πολιτισμό, την κυκλοφορία στην οδό Ναυαρίνου, όπως και έργα απαραίτητα στις Κοινότητες.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο, με έναρξη στις 5.00 το απόγευμα, και τα θέματα που θα συζητηθούν με βάση τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων είναι:

1. Τζαμουράνης Βασίλειος
Εξέλιξη του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση “Αντ. Τρίτσης” του Δήμου Καλαμάτας. Πόσα έργα και δράσεις υποβλήθηκαν και πόσα εντάχθηκαν; Προϋπολογισμοί ενταγμένων έργων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Για ποιους λόγους δεν εντάχθηκαν τα υπόλοιπα και τι μέλλει γενέσθαι με αυτά; Απορροφήσεις των ενταγμένων έργων μέχρι τώρα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

2. Χανδρινός Σπυρίδων
Έλλειψη υποδομών και καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων που έχουν εξαγγελθεί κατ’ επανάληψη και αφορούν στη δυνατότητα ανάπτυξης θεματικών μορφών τουρισμού! Προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα!

3. Φαββατάς Δημήτριος
Κληροδοτήματα Δήμου Καλαμάτας. Πόσα κληροδοτήματα έχει ο Δήμος Καλαμάτας; Πόσα και ποια από αυτά αξιοποιούνται και με ποιον τρόπο; Πόσα χρήματα εισφέρουν στο Δήμο Καλαμάτας και αντίστοιχα πόσα χρήματα δαπανά ο Δήμος για αυτά που δεν αξιοποιεί;

-Εν τέλει, τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων, ώστε να εκπληρωθούν οι επιθυμίες των διαθετών;

4. Τσαπόγας Κωνσταντίνος
Ποία η εξέλιξη των έργων του κεντρικού αγωγού Φ/800 και των δεξαμενών στο Πήδημα και στον Άγιο Ιωάννη Καρβούνη; Τι ενέργειες έχουν γίνει για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού και τι έλεγχοι γίνονται για την καταλληλότητα του νερού σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές;

5. Καντζιλιέρη Χριστίνα – Ελευθερία
Κινηματοθέατρο ΗΛΕΚΤΡΑ. Τι ακριβώς συμβαίνει με το έργο και πότε θα ολοκληρωθεί; Υπάρχουν πολλές διαφωνίες από πολιτιστικά θεατρικά σχήματα της πόλης μας για τη μελέτη. Υπάρχει περίπτωση να γίνουν αλλαγές στα σχέδια;

6. Οικονομάκος Δημήτριος
Αντιπλημμυρικά έργα. Τι πρόκειται να γίνει με το αντιπλημμυρικό στην ανατολική πόλη (Γιαννιτσάνικα) το οποίο έχει σταματήσει, αφού υπάρχουν προβλήματα με απαλλοτριώσεις; Το αντιπλημμυρικό Θουρίας – Αντικαλάμου σε τι φάση βρίσκεται και γιατί έχει σταματήσει; Τι γίνεται με το αντιπλημμυρικό στην Ευριπίδου. Το συζητάμε εδώ και δέκα χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

-Είχε γίνει συζήτηση για το αντιπλημμυρικό έργο του Μορέα, ύψους 79.000.000 ευρώ, στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν τεράστιες επιστημονικές και περιβαλλοντικές ενστάσεις, αλλά και οικονομικές επιπτώσεις για την πόλη. Υπάρχει νεότερη ενημέρωση γι’ αυτό το έργο;

7. Σωφρονάς Γεώργιος
Χωροθέτηση προτομών πλατείας 23ης Μαρτίου και οικονομικός απολογισμός εκδηλώσεων καρναβαλιού.

8. Κούβελα Κάτσαρη Ευγενία
Προβλήματα στην λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας – Καθαριότητα.

Πρόεδροι συμβουλίων και πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων
1. Ματθαίος Αριστοτέλης (Αρφαρών): Δίκτυο αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Αρφαρών – Στάδιο μελετών.

2. Μπούρας Σωτήριος (Σταματινού): Αποκατάσταση κεντρικού δρόμου από Βρομόβρυση – Σταματινού λόγω καθίζησης – επικινδυνότητας.

3. Λύρας Παναγιώτης (Καλαμάτας): Εξέταση της δυνατότητας για την επί μέρους και προσωρινή πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου και συγκεκριμένα μεταξύ των κάθετων οδών Φαρών και Ηρώων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και στις ώρες που παρατηρείται αυξημένη κίνηση πεζών.

Να σημειωθεί πως τα θέματα που τέθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους είναι συνολικά κάτω από δέκα (10) και, ως εκ τούτου, θα εγγραφούν στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν στο σύνολό τους.

Τα δε θέματα που τέθηκαν από τους προέδρους Συμβουλίων και προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων είναι συνολικά πάνω από δύο (2) και, ως εκ τούτου, θα διενεργηθεί κλήρωση από το προεδρείο, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, για να προκύψουν τελικά όσα θα εγγραφούν στην ημερήσια διάταξη.