Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο δευτερεύον εθνικό δίκτυο Μεσσήνης-Πύλου

Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο  δευτερεύον εθνικό δίκτυο Μεσσήνης-Πύλου

Ξεκίνησαν χθες οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο δευτερεύον εθνικό δίκτυο Μεσσήνης-Πύλου, από τον κόμβο εισόδου της πόλης έως τη συμβολή του με την οδό Βελίκας (όπου βρίσκεται το αμαξοστάσιο του Δήμου). Πρόκειται για τμήμα του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας αστικών-περιαστικών οδών Δήμου Μεσσήνης» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 2.278.000 ευρώ και προβλέπει βελτιώσεις σε μήκος 6,5 χλμ. εντός της Μεσσήνης.

Με τις παρεμβάσεις θα γίνουν ολική αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, διαγραμμίσεις και σημάνσεις, ούτως ώστε να βελτιωθούν η οδική ασφάλεια και η προσβασιμότητα και να μειωθούν η επικινδυνότητα και τα τροχαία ατυχήματα.

Μάλιστα, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Σπύρο Κοντοθανάση και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο, ενώ αμέσως μετά δήλωσε: «Με την παρέμβαση αυτή επιτυγχάνεται, αφενός, οδική ασφάλεια, που είναι πρωταρχικής σημασίας για μας και, αφετέρου, βελτιώνονται η προσβασιμότητα και η εικόνα της πόλης».