Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες λόγω ισχυρών αναταράξεων σε πτήση Boeing 777

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες λόγω ισχυρών αναταράξεων σε πτήση Boeing 777

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν, περισσότεροι από 30, σύμφωνα με αναφορές, σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, εν μέσω έντονων αναταράξεων.

Το Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη άλλαξε πορεία προς την Μπανγκόκ και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στις 15:45 τοπική ώρα.

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, όπως ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Έπειτα από περίπου 11 ώρες πτήσης μετά την απογείωση στο Λονδίνο, το αεροσκάφος έπεσε απότομα από ύψος των περίπου 37.000 ποδών σε 31.000 πόδια, καθώς ολοκλήρωνε τη διέλευση πάνω από τη θάλασσα Ανταμάν και πλησίαζε στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τα δεδομένα του FlightRadar 24.

«Ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να γέρνει και υπήρχαν αναταράξεις, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση και όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύθηκαν στην οροφή», δήλωσε στο Reuters ο Τζαφράν Αζμίρ, 28χρονος φοιτητής, επιβάτης.

«Κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στις καμπίνες αποσκευών ή στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες», όπως ανέφερε ο ίδιος.

kathimerini.gr