Εξελίξεις τον Ιούνιο για το Μιναγιώτικο φράγμα

Εξελίξεις τον Ιούνιο για  το Μιναγιώτικο φράγμα

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, μετά τις αποκαρδιωτικές εξελίξεις για τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, παρόμοια κατάσταση φαίνεται να επικρατεί και με το Μιναγιώτικο.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «έπειτα από επικοινωνία που είχα για το Μιναγιώτικο Φράγμα με το διευθυντή Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Νίκο Σέργη, αλλά και από γραπτή απάντηση στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτησή μου, του γενικού γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, προκύπτει ότι έχει τελειώσει ο ανταγωνιστικός διάλογος και βρίσκεται σε τελική φάση δημοπράτησης, με τη δημοσίευση της Προκήρυξης Δεσμευτικών Προσφορών να πραγματοποιείται πολύ σύντομα, εντός του μηνός Ιουνίου.

Το έργο, με τίτλο “Κατασκευή Φράγματος Μιναγιώτικου και Δίκτυο Άρδευσης Νομού Μεσσηνίας”, έχει ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ΥΔΩΡ 2.0, από το οποίο θα υλοποιηθεί ως Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το κατασκευαστικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 98.500.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, και η επιχορήγηση από το ΤΑΑ σε 29.550.000 ευρώ».