Φιλιατρά: Στη φυλακή και με πρόστιμο άνδρας που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα

Φιλιατρά: Στη φυλακή και με πρόστιμο άνδρας που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα

Στη φυλακή με απόφαση του αυτόφωρου Μονομελούς Πλημελλειοδικείου Κυπαρισσίας οδηγήθηκε ένας άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο το πρωί της Πέμπτης στα Φιλιατρά του δήμου Τριφυλίας.

Τον άνδρα είχαν συλλάβει ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων.

Μετά την προφυλάκισή του ο άνδρας οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ «του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.148€ κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».

Με αφορμή την απόφαση αυτή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας έστειλε το μήνυμα ότι «δεν θα δείξουμε καμία απολύτως ανοχή σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές».

Όλο το κείμενο της ανάρτησης του Βασίλη Κικίλια
Για τα δάση, τις περιουσίες, ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν, ενώ έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

Ο ανεύθυνος στα Φιλιατρά, που παρά την απαγόρευση άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια, προφυλακίστηκε με βάση το νέο αυστηροποιημένο νόμο και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η άμεση απόκριση των πυροσβεστών μας απέτρεψε τα χειρότερα και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διπλανά σπίτια, βάζοντας σε κίνδυνο όλο τον οικισμό.

Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή.

protothema.gr