Γ. Λαμπρόπουλος: Λειτουργία από 1η Ιουνίου ασθενοφόρου στην ανατολική Πυλία σε 24ωρη βάση

Γ. Λαμπρόπουλος: Λειτουργία από 1η Ιουνίου ασθενοφόρου  στην ανατολική Πυλία σε 24ωρη βάση

Για τη λειτουργία από 1η Ιουνίου ασθενοφόρου στην ανατολική Πυλία σε 24ωρη βάση ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Όπως αναφέρει σχετικά: «Σε επικοινωνία που είχα στις 30/4/2024 με τους κ.κ. Ιωάννη Θεοδωράτο, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, και Νικόλαο Παπαευσταθίου, πρόεδρο του ΕΚΑΒ, με ενημέρωσαν ότι από 1η Ιουνίου θα λειτουργεί ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση στην Ανατολική Πυλία, για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντησή μου στο υπουργείο Υγείας στις 24/2/2024, με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, είχαμε ανταλλάξει απόψεις για θέματα του νομού στον τομέα Υγείας και ο υπουργός έδωσε εντολή να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την κάλυψη της περιοχής της ανατολικής Πυλίας με ασθενοφόρο.

Στις 9/4 είχα νέα επικοινωνία με τους κ.κ. Ιωάννη Θεοδωράτο και Ιωάννη Καρβέλη, διευθυντή της 6ης ΥΠΕ, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι προωθείται άμεσα λύση.

Στις 11/4 επισκέφθηκα το ΕΚΑΒ και συναντήθηκα με τον πρόεδρο Νίκο Παπαευσταθίου, με τον οποίο επίσης συζητήσαμε τη γρήγορη επίλυση του προβλήματος.

Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, γιατί με την αποφασιστικότητα και τις εντολές του λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα και θα σώζονται ζωές στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Πυλίας.

Επίσης, να ευχαριστήσω τους κ.κ. Ιωάννη Θεοδωράτο, Νικόλαο Παπαευσταθίου και Ιωάννη Καρβέλη για την καθοριστική συμβολή τους σε ό,τι αφορά την οργάνωση και διάθεση των απαιτούμενων μέσων για τη λειτουργία ασθενοφόρου.

Τέλος, επισημαίνω και τη σημαντική συμβολή του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, για τη διάθεση προσωπικού και τις προσπάθειές του».