Γ. Λαμπρόπουλος: «Πιστεύουμε στο θετικό αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στη Δικαιοσύνη»

Γ. Λαμπρόπουλος: «Πιστεύουμε στο θετικό αποτέλεσμα των  μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στη Δικαιοσύνη»

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια αναφορικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος.

Κατά την τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «[…] Το υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2019 συστηματικά προσπάθησε: αυστηροποίησε τις ποινές, έκανε μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό τοπίο για βελτίωση της ποιότητας και του χρόνου έκδοσης των αποφάσεων. Αυτή τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια αποτυπώνει και το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Αρχικά υπήρξαν δημοσιεύματα για τις προθέσεις του νομοσχεδίου που δημιούργησαν κάποια ανησυχία και στο Νομό Μεσσηνίας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου άκουσε, συζήτησε, μελέτησε και αποφάσισε με γνώμονα την καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης και το συμφέρον των πολιτών.

[…] Πιστεύουμε στο θετικό αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στη Δικαιοσύνη για τη χώρα, τους πολίτες, την οικονομία μας, τις επενδύσεις. Δεν εξηγείται, όμως, ενώ είμαστε δεύτεροι σε αριθμό δικαστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να είμαστε τελευταίοι στους χρόνους απονομής της δικαιοσύνης. Πρέπει άμεσα να αναζητηθούν οι αιτίες και να διορθωθούν οι δυσλειτουργίες. Να προχωρήσει η ολοκλήρωση της ψηφιακής δικαιοσύνης, η ενίσχυση των κτηριακών και υλικοτεχνικών υποδομών και η ενίσχυση του προσωπικού των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται σκληρά -πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε αυτό, όσοι είμαστε δικηγόροι το γνωρίζουμε πολύ καλά- και υπεύθυνα, με πολλές ελλείψεις και πολλά κενά, τα οποία πρέπει άμεσα να καλυφθούν με προσλήψεις μέσω και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, στον οποίο είναι επιτυχόντες αρκετές εκατοντάδες δικηγόροι.

Έχετε τη στήριξή μας σε όλες τις προσπάθειές σας, κύριε υπουργέ, σε όλες τις προσπάθειες που κάνετε. Στηρίζω και ψηφίζω το υπό συζήτηση νομοσχέδιο».