Καλαμάτα – Ιωνικός: 0-0 με μια τυπική διαδικασία σε άδειο γήπεδο

Καλαμάτα – Ιωνικός: 0-0 με μια τυπική διαδικασία σε άδειο γήπεδο

Και φινάλε στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 στη φιέστα ανόδου της Καλλιθέας

Τον δεύτερο βαθμό της στα πλέι οφ της Super League 2 πήρε η ομάδα της Καλαμάτας, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ στο χθεσινό προτελευταίο παιχνίδι της διαδικασίας, με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Αρνητικό και συνάμα …θετικό ήταν το γεγονός ότι ο αγώνας στο Στάδιο της Παραλίας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω ποινής μιας αγωνιστικής από την ΔΕΑΒ.

Αν υπήρχαν φίλαθλοι δεν θα είχαν πολλά να δουν από πλευράς θεάματος, ενώ οι λιγοστοί που επιτρεπόταν και βρέθηκαν στο γήπεδο …μουρμούραγαν για το κακό παιχνίδι, τα πολλά λάθη και την ασυνέχεια των φάσεων. Ήταν βέβαια ένας αγώνας χωρίς βαθμολογικό κίνητρο για τις δύο ομάδες και αυτό σίγουρα έπαιξε το ρόλο του, όπως και η αρκετή ζέστη και υγρασία που οδήγησε το διαιτητή κ. Μπαϊρακτάρη (Αθηνών) να κάνει από μια διακοπή σε κάθε ημίχρονο προκειμένου να δροσιστούν οι παίκτες.

Ελάχιστες καλές φάσεις καταγράφηκαν μπροστά από τις δύο εστίες, ειδικά από πλευράς Καλαμάτας, ενώ ο Ιωνικός εμφανίστηκε κάπως πιο απειλητικός και θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ, όπως ανέφερε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο προπονητής των φιλοξενουμένων, Δημήτρης Σπανός. Στο α’ ημίχρονο η πρώτη σχετικά καλή στιγμή ανήκε στον Γιάννη Πασά, όμως το σουτ του αρχηγού της Καλαμάτας κόντραρε και εξουδετερώθηκε, ενώ στο 20ό λεπτό, σε μια σαφώς πιο επικίνδυνη φάση, ο Σαλίνας έκοψε τη μπάλα από τη γραμμή του άουτ μέσα στην περιοχή στον Γιακουμάκη, όμως εκείνος σούταρε άουτ. Στο β’ ημίχρονο ο Ιωνικός έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και απείλησε στο 48’ με σουτ του Οικονόμου, ενώ στο 89’ ο Γιακουμάκης σέντραρε έξυπνα μετά από οργανωμένη επίθεση στην πλάτη της άμυνας της Καλαμάτας στον επερχόμενο Σαλίνας, όμως ο Καρασαλίδης και πίσω του Κόβαλ έκλεισαν εγκαίρως το οπτικό πεδίο, με τον αμυντικό της τοπικής μας ομάδας να κοντράρει σε κόρνερ. Ένα δυνατό σουτ στο 50ό λεπτό από τον Βαλεριάνο, που έφυγε λίγο άουτ από το δεξί «Γ» του Χριστοδούλη, ήταν το καλύτερο που είχε να επιδείξει η πλευρά της Μαύρης Θύελλας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Κοβάλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Στρούγγης, Κωστούλας, Καρασαλίδης, Κατάλντι (69′ Κωνσταντινόπουλος), Λόπεζ (76′ Μόζερ), Άλβες (69′ Κάνιας), Ακόστα (69′ Γρίβας), Πάσας (84′ Μουζάκης).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χριστοδούλης, Σαλίνας, Ντάουντα, Γκίνη (86′ Γκαρντάφσκι), Ιωαννίδης (63′ Σερπέζης), Οικονομόπουλος, Σόουζα, Μπορταγκαράι, Δρίτσας (58′ Λινάρδος), Ζάχαβι.

-Η Καλαμάτα θα κάνει φινάλε το άλλο Σάββατο 25 Μαΐου στην Καλλιθέα, όπου η πρωταθλήτρια ομώνυμη ομάδα θα πανηγυρίζει την άνοδο στη Super League 1.

Αναστόπουλος: Πρώτος στόχος να χτίσουμε ομάδα
Ελαφρώς καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι και την ήττα με 2-1 στην Ηλιούπολη, διαπίστωσε ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, ότι εμφανίστηκε η τοπική μας ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι. Οι παίκτες προσπάθησαν, αλλά τους έλλειψε η τελική προσπάθεια, ανέφερε ακόμη ο έμπειρος τεχνικός, κι αυτό δεν επέτρεψε να εκπληρωθεί η επιθυμία να κλείσει με μια νίκη η χρονιά στα εντός έδρας. Ο κ. Αναστόπουλος τόνισε ότι ήδη το ενδιαφέρον είναι στη διαμόρφωση των πλάνων για την επόμενη σαιζόν, οπότε στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας «που θα καταθέτει την ψυχή της» στο γήπεδο, όπως τη θέλει ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς, ο ίδιος ο και ο φίλαθλος κόσμος. Πρώτα θα κάνουμε ομάδα που θα βασιστεί σε έναν προϋπάρχων κορμό και μέσα από αυτή θα επιτευχθούν και οι υψηλοί στόχοι, πρόσθεσε ο προπονητής της Καλαμάτας. Ο ίδιος έχει συζητήσει με τον κ. Πρασσά για το τι χρειάζεται η τοπική μας ομάδα, αλλά το πλάνο όσον αφορά πρόσωπα θα γίνει πιο ξεκάθαρο μέσα από συζήτηση και με τους ποδοσφαιριστές και τα εργομετρικά που θα γίνουν λίγες μέρες μετά τον τελευταίο αγώνα στο «Γρηγόριος Λαμπράκης» της Καλλιθέας.

Τέλος, ο Νίκος Αναστόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στον προπονητή του Ιωνικού, φίλο και παλιό του συμπαίκτη, Δημήτρη Σπανό, για την ομάδα που παρουσίασε στο γήπεδο. Κι εκείνος με τη σειρά του ευχήθηκε στην Καλαμάτα και τον κ. Αναστόπουλο να εκπληρώσει το στόχο της ανόδου του χρόνου.

Super League 2-Πλέι οφ
Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
Χανιά-Ηλιούπολη 6-2
Καλαμάτα-Ιωνικός 0-0
Ρεπό: Καλλιθέα

Η Βαθμολογία
1.Καλλιθέα (7) 38
2.Χανιά (8) 35
3. Ιωνικός (7) 28
-Ηλιούπολη (7) 28
5.Καλαμάτα (7) 20

Η επόμενη αγωνιστική (10η – τελευταία, 22/05)
Καλλιθέα-Καλαμάτα
Ηλιούπολη-Ιωνικός
Ρεπό: Χανιά