Κασσελάκης από Καλαμάτα: «Η καλύτερη ζωή τώρα… είναι στα χέρια των πολιτών»…

Κασσελάκης από Καλαμάτα: «Η καλύτερη ζωή τώρα… είναι στα χέρια των πολιτών»…

Ξεκίνησε χθες η διήμερη περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Στέφανου Κασσελάκη, στην Πελοπόννησο.

Πρώτος σταθμός ήταν η Τρίπολη, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν να τον ακούσουν. “Δε χρειαζόμαστε την αλαζονεία του 41%, που οδηγεί σε τραμπουκισμό της κόρης μιας οικογένειας που είχε μέλος που δολοφονήθηκε στα Τέμπη, όπως είδαμε χθες (σ.σ. προχθές) στην Κέρκυρα, στην κυρία Πλακιά… Όπως είδαμε με μία γυναίκα συνταξιούχο που ρωτάει τον πρωθυπουργό πώς θα αντέξει με 440 ευρώ το μήνα σύνταξη, για να πάρει την απάντηση… “δε σε βοηθάει η Εκκλησία;”», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η επόμενη στάση του κ. Κασσελάκη ήταν στη Σπάρτη, όπου συνομίλησε σε θερμό κλίμα με κατοίκους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Το απόγευμα έφτασε στην Καλαμάτα και περιόδευσε στην αγορά της πόλης, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό.

Κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως έχει έλλειψη ενσυναίσθησης και αλαζονεία, ενώ σχετικά με τις ευρωεκλογές, ξεκαθάρισε ότι είναι καιρός η Πολιτεία να βάλει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. «Δεν είναι δυνατόν, πλέον, να κλείνονται στο γυάλινο πύργο και απλά να ψεύδονται για την ακρίβεια, να ψεύδονται για τη δημοκρατία μας όσον αφορά στα Τέμπη, στη Δικαιοσύνη. Είμαστε μια χώρα που δικαιούται να μην είναι ικανοποιημένη με την ατιμωρησία, την αλαζονεία, την ακρίβεια των ολιγοπωλίων και της αισχροκέρδειας».

Παρότρυνε, δε, τους πολίτες να σκεφτούν εάν είναι ευχαριστημένοι με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την περίθαλψη, η οποία έχει μεγάλα προβλήματα και στη Μεσσηνία. Επίσης, αναφέρθηκε σε έναν εγκαταλελειμμένο νομό, με καθυστέρηση στα μεγάλα έργα, και στη μείωση του μόνιμου πληθυσμού.

Και συνέχισε: «Η “καλύτερη ζωή τώρα” είναι στα χέρια μας. Όλοι συστρατευόμαστε και ψηφίζουμε στις 9 Ιουνίου για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Επόμενος σταθμός του θα είναι μια μονάδα παραγωγής ελαιολάδου στην Πύλο, απ’ όπου θα αναχωρήσει για τον Πύργο, όπου και θα μιλήσει στην Πλατεία Μίλτωνος Ιατρίδη.

Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στην Αμαλιάδα. Εκεί, θα επισκεφθεί και το Μουσείο Νίκου Μπελογιάννη.
Α.Π.