Κυπαρισσία: Πέντε μήνες τρέχει νερό μπροστά στα δικαστήρια

Κυπαρισσία: Πέντε μήνες τρέχει νερό μπροστά στα δικαστήρια

Αλγεινή εντύπωση και ποικίλα σχόλια, διόλου κολακευτικά για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, προκαλεί το γεγονός ότι εδώ και περίπου πέντε μήνες «τρέχει» νερό μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, στο δρόμο με κυβόλιθους του “Open Mall”, αλλά δεν έχει γίνει καμία επέμβαση για αποκατάσταση του όποιου προβλήματος υπάρχει. Εικάζεται πως έχει προκληθεί σπάσιμο στο δίκτυο ύδρευσης και από τη διαρροή βγαίνει το νερό στους κυβόλιθους του δρόμου σε εκείνο το σημείο, πλημμυρίζοντας μεγάλο τμήμα του.

Κάτοικοι απορούν πώς είναι δυνατόν σε ένα νέο έργο να σημειώνεται μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την κατασκευή του πρόβλημα. Απορούν, επίσης, πώς είναι δυνατόν επί περίπου πέντε μήνες να μην έχει ενδιαφερθεί κάποιος από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για την αποκατάστασή του. Απορούν πώς είναι δυνατόν να μην το έχει δει κάποιος από τη Δημοτική Αρχή, από τη στιγμή που όταν έγινε το συλλαλητήριο στο Δικαστικό Μέγαρο για το Πρωτοδικείο ήταν εκεί, με το δήμαρχο να βγάζει και λόγο μάλιστα. Δεν είδαν ακριβώς δίπλα τους πλημμυρισμένους με νερό κυβόλιθους του δρόμου; Ίσως και να πάτησαν ή περπάτησαν στα νερά…

Όπως και να ’χει, απαιτείται επέμβαση αμέσως στο σημείο για αποκατάσταση του προβλήματος, γιατί έτσι όπως πάει θα γεμίσει με μούσκλια ο δρόμος του “Open Mall”. Εκτός αυτού, υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει κάποιος που περπατάει ή και με δίκυκλο…

Πολλοί, μάλιστα, αναρωτιούνται εάν έχει παραδοθεί και παραληφθεί από το Δήμο Τριφυλίας το έργο «Ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)», για το οποίο η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 14 Οκτωβρίου 2021 με προθεσμία αποπεράτωσης στις 14 Οκτωβρίου 2022, έχουν γίνει δύο συμπληρωματικές συμβάσεις και έχει λάβει τέσσερις παρατάσεις με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλό θα είναι, πάντως, να αποκατασταθεί το πρόβλημα πριν από την Πεντηκοστή και του Αγίου Πνεύματος, οπότε και αναμένεται να συρρεύσει κόσμος στην πόλη. Το δε Σάββατο 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ο 27ος Γύρος της Κυπαρισσίας και η 8η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας, ενώ τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, θα περάσει από το σημείο η πομπή λιτανείας της εικόνας από την Αγία Τριάδα στην Άνω Πόλη με κατάληξη στον Άγιο Αθανάσιο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου