Κυπαρισσία: Πρόταση απαγόρευσης στάθμευσης στο “Open Mall”

Κυπαρισσία: Πρόταση απαγόρευσης στάθμευσης στο “Open Mall”

Πρόταση για απαγόρευση στάθμευσης στο “Open Mall”, από 13 Μαΐου έως και 15 Οκτωβρίου 2024, αποφάσισαν και καταθέτουν από κοινού στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης ύστερα από κοινή τους συνεδρίαση.

Σε ενημερωτικό του συλλόγου, με τίτλο «Κοινή Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου και Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: Προς Βελτίωση της Ζωής στην Πόλη», αναφέρεται: «Μια σημαντική κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία, μεταξύ του Τοπικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, καθιστώντας δυνατή τη συζήτηση πολλών θεμάτων που αφορούν στην Τοπική Κοινότητα. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και η στάθμευση στην περιοχή του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Κυπαρισσίας.

Με συμφωνία από τις δύο πλευρές, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για την ολική απαγόρευση στάθμευσης στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας από τις 13 Μαΐου έως και τις 15 Οκτωβρίου 2024. Αυτή η απόφαση αντανακλά την κοινή ανησυχία για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της προσβασιμότητας στην περιοχή, ενώ αναμένεται η νέα κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης για περαιτέρω αποφάσεις επί του θέματος.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η διεξαγωγή κοινών συνεδριάσεων των δύο οργάνων κάθε μήνα. Αυτό το μέτρο θα ενισχύσει τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ τους, παρέχοντας τη δυνατότητα για αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών θεμάτων και την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ζωής στην Κυπαρισσία. Συνολικά, η κοινή αυτή συνεδρίαση αντιπροσώπευσε ένα σημαντικό βήμα προς την καλύτερη διαχείριση και ανάπτυξη της πόλης, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών φορέων για την επίτευξη κοινών στόχων και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή».