Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Καλαμάτα

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Καλαμάτα

Στον κατάμεστο από πιστούς Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Καλαμάτας, τιμήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη, τους συνεφημερίους  Πρωτοπρ. Ξενοφώντα Γαλανόπουλο και Οικον. Αντώνιο Μανουσόπουλο,  καθώς και τον Διάκ. Θεόφιλο Κυριάκο.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο του εορτάζοντος Αγίου, ο οποίος καταδικάσθηκε σε θάνατο επειδή δεν αποκήρυξε την χριστιανική του πίστη και ολοκληρωτική του αφιέρωση στον Θεό.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον ευσεβή νέο Βασίλειο Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος διακονεί στον Ιερό Ναό.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.