Ο Εσπερινός της Συνάξεως των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων

Ο Εσπερινός της Συνάξεως των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2024, ο πανηγυρικός εσπερινός του εορτασμού της Συνάξεως πάντων των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Μελετίου, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και συνευχομένου εκ του Ιερού Βήματος του οικείου ποιμενάρχου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και άπαντες οι εφημέριοι της πόλεως της Καλαμάτας, ενώ τα ιερά αναλογία κόσμησαν οι δύο χοροί του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Σιάχου και του Λαμπαδαρίου κ. Πέτρου Σταύρου.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος αναφέρθηκε στον εορτασμό της Συνάξεως των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων και ευχήθηκε να αποτελούν πρότυπα για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την ευγενική πρόσκληση και μετέφερε την “εγνωσμένη”, όπως χαρακτηριστικά είπε, αγάπη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου προς τον Άγιο Μεσσηνίας, τον κλήρο και τον λαό της Μεσσηνίας, έχοντας νωπή ακόμη την ανάμνηση της υποδοχής που του επεφύλαξαν κατά τον παρελθόντα Φεβρουάριο.