«Όχι» Βασιλόπουλου στην πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου έως την Ηρώων

«Όχι» Βασιλόπουλου στην πεζοδρόμηση  της οδού Ναυαρίνου έως την Ηρώων

Αρνητικά απάντησε η Δημοτική Αρχή στο ερώτημα του προέδρου του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας σχετικά με την εξέταση της δυνατότητας προσωρινής πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου, από τη συμβολή της με τη Φαρών έως τη συμβολή της με την Ηρώων.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Καλαμάτας άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αλλαγών στο τμήμα από Φαρών έως Ακρίτα, αν και εφόσον ολοκληρωθούν έργα που συνδέονται με το κυκλοφοριακό του παραλιακού μετώπου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, κατά την απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι σχετικές πρωτοβουλίες του παρελθόντος απέτυχαν. «Αυτά δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Η πεζοδρόμηση μέχρι την Ηρώων δοκιμάστηκε και απέτυχε. Είναι ξεκάθαρο αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τμήμα της Ναυαρίνου, από τη συμβολή της με τη Φαρών έως και τη συμβολή της με την Ακρίτα, ο δήμαρχος Καλαμάτας υπογράμμισε ότι είναι το μόνο τμήμα στο οποίο μπορούν να δοκιμαστούν διάφοροι τρόποι, που ενδεχομένως οδηγήσουν σε αλλαγές.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο τμήμα του παραλιακού μετώπου μπορεί να «κλείνει» για τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων του Δήμου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνεται για λίγες ώρες και δε θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μόνιμης παρέμβασης, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί όταν ολοκληρωθούν έργα τα οποία συνδέονται με το κυκλοφοριακό της περιοχής.

«Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα έχουμε κάνει τις διανοίξεις οδών και θα μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί, θα δούμε και τα υπόλοιπα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.