Ομάδα Μεσσήνιων Ρομά συνέχισε τις κλοπές με νοικιασμένα αυτοκίνητα ανά την Πελοπόννησο

Ομάδα Μεσσήνιων Ρομά συνέχισε τις κλοπές  με νοικιασμένα αυτοκίνητα ανά την Πελοπόννησο

Μπορεί στις αρχές Απριλίου να εξαρθρώθηκε το βασικό κομμάτι της εγκληματικής ομάδας Μεσσήνιων Ρομά που διέπραττε με νοικιασμένα αυτοκίνητα κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και να συνελήφθησαν τότε τέσσερα άτομα, όμως ένα από τα μέλη που δεν είχε συλληφθεί, αλλά το όνομά του βρισκόταν στη δικογραφία, ένας 22χρονος, έφτιαξε δική του ομάδα και άρχισε νέες κλοπές με την ίδια μεθοδολογία!

Αυτή τη φορά διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και στην Αργολίδα και την Αττική. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 22χρονο Ρομά από τον Αντικάλαμο, έναν ακόμα ομόφυλό του 38 χρόνων από τη Θουρία, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα δύο Ρομά από τη Μεσσηνία, έναν 25χρονο από τη Θουρία και έναν 20χρονο από το Μαυρομμάτι Μεσσήνης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 34.000 ευρώ.

Επιχείρηση στη Μεσσηνία
Έπειτα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και στην Αργολίδα και την Αττική.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Σε αυτή εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ο 22χρονος στην Καλαμάτα και ο 38χρονος  στη Θουρία.

Από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τις 10 Φεβρουαρίου έως και την Πρωτομαγιά, οι Ρομά που κατηγορούνται συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Με κλεμμένες πινακίδες
Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη προκειμένου να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους μετέβαιναν σε περιοχές των Νομών Αργολίδας, Αττικής και Κορινθίας με ενοικιαζόμενα οχήματα, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και διέπρατταν κλοπές σε οικίες και οχήματα. Τα αυτοκίνητα κατά κύριο λόγο τα νοίκιαζαν από τη Μεσσηνία, την οποία είχαν και ως ορμητήριο.

Συνολικά είχαν διαπράξει 26 κλοπές και είχαν αφαιρέσει -μεταξύ άλλων- χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ από την εγκληματική τους δράση υπολογίζεται πως είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 34.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Της Βίκυς Βετουλάκη