Παπαλάμπρεια 2024: Με επιτυχία ο 5° Αγώνας Μεσοπόταμος-Καλοχώρι-Ρωμύρι

Παπαλάμπρεια 2024: Με επιτυχία ο 5° Αγώνας Μεσοπόταμος-Καλοχώρι-Ρωμύρι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου “ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΕΙΑ 2024”, στο ιστορικό Ρωμύρι Μεσοποτάμου. Πρόκειται για ημιορεινό αγώνα που διεξάγεται σε συνδυασμό με τη θρησκευτική πανήγυρη του χωριού, με διοργανωτή τον Σύλλογο Ρωμυραίων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο ΣΔΥΜ ήταν «παρών» με το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων και μεταφέρει την εμπειρία: «Ένας αγώνας στημένος με αγάπη και μεράκι από ντόπιους και φιλόξενους ανθρώπους των πολιτιστικών συλλόγων των Χωριών Μεσοποτάμου, Καλοχωρίου και Ρωμυραίων. Ένας αγώνας χωρίς ανταγωνισμό και χρονομετρήσεις, αρκετά όμορφος, αλλά και ιδιαίτερα απαιτητικός, με αρκετό βαθμό δυσκολίας, καθώς είχε αρκετή ανηφόρα με υψομετρική διαφορά τα 244 μέτρα και με τη μισή διαδρομή σε χωμάτινο δρόμο. Συνολικά οι δρομείς έτρεξαν 7,3 χλμ, ξεκινώντας από την πλατεία του Μεσοποτάμου, πέρασαν το Καλοχώρι και τερμάτισαν στον Άγιο Νικόλαο τον Νέο Εν Βουνένοις, στο παλιό Ρωμύρι.

Για την ιστορία οι νικητές είναι:1ος ο Ρούτσης Δημήτρης, 2ος ο Μουτζούρης Παναγιώτης και 3ος ο Ψαλλίδας Γεώργιος και οι νικήτριες 1η η Ρομπάκη Νικολέττα, 2η η Μπίτζα Γεωργία και 3η η Βαινά Βασιλική.

Η διοργάνωση συνέβαλε τα μέγιστα και πραγματοποίησε έναν όμορφο αγώνα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους δρομείς, αλλά και στο τέλος προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα στο λαϊκό πανηγύρι που ακολούθησε, διασκεδάζοντας όλους όσους παραβρέθηκαν.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τη διοργάνωση και τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν στην ανωτέρω εκδήλωση».

Τέλος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφερόμενη στο σύλλογο Ρωμυραίων αναφέρει: «εκτιμώντας την προσπάθεια για την προβολή και την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου, στηρίζει τον αγώνα και τις δράσεις, ενώ συγχαίρει τον σύλλογο και τα μέλη του για το πλούσιο έργο που επιτέλεσαν στη συντήρηση και αναστήλωση εκκλησιών του χωριού».