Παραλιακή Καλαμάτας: Τα λουλούδια έφεραν την άνοιξη… αλλά δεν αρκούν για το καλοκαίρι

Παραλιακή Καλαμάτας: Τα λουλούδια έφεραν την άνοιξη…  αλλά δεν αρκούν για το καλοκαίρι

Λίγο πριν από το Πάσχα διασχίσαμε το πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, μεταφέροντας με εικόνες την κατάσταση που επικρατεί εκεί, κατάσταση που δεν αρμόζει «στη βιτρίνα» της πόλης. Βιτρίνα τόσο για τους επισκέπτες όσο, φυσικά, και για τους εκατοντάδες κατοίκους που καθημερινά περπατούν στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο.

Από το προηγούμενο ρεπορτάζ μέχρι σήμερα, το φαρδύ πεζοδρόμιο από το ύψος της Ανάστασης μέχρι το τέλος της οδού Ναυαρίνου έχει γεμίσει χρώμα και ζωντάνια, καθώς φυτεύτηκαν λουλούδια, ενώ οι σπασμένες γλάστρες αντικαταστάθηκαν. Ωστόσο, τα σοβαρότερα  προβλήματα παραμένουν, παρότι σε μερικές μέρες φτάνει το καλοκαίρι και αναμένεται η παραλία να «πλημμυρίσει» από κόσμο.

Εδώ να επαναλάβουμε, και θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να το αντιληφθούν, ότι η Ναυαρίνου δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι, οπότε καλό θα είναι η φροντίδα να είναι συνεχής και να μην επιτρέπεται κάποιοι (ευτυχώς ελάχιστοι) να τη μετατρέπουν το χειμώνα σε αποθήκη.

Ξεκινάμε, λοιπόν, από το ύψος της Ανάστασης, όπου κάποιοι έχουν κλειδώσει καρέκλες σε ένα δέντρο, κάνοντας ουσιαστικά κατάληψη στο σημείο, θεωρώντας μάλλον ότι τους ανήκει

Π.Μπ.