Πειραματικό Γυμνάσιο: Μια σημαντική εκδήλωση για την Αειφορία και για την Κυκλική Οικονομία

Πειραματικό Γυμνάσιο: Μια σημαντική εκδήλωση για την Αειφορία και για την Κυκλική Οικονομία

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας ένα σημαντικό event, σε συνεργασία με την European Climate Pact για την Αειφορία και για την Κυκλική Οικονομία.

Κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκαν Πρακτικές Εφαρμογές και πρωτοπόρες μέθοδοι Κυκλικής Οικονομίας, που καλλιεργούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μίλησαν για την Κυκλική Οικονομία η Alice Corivessi, συντονίστρια για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, ο Νάσος Μάκιος, πρεσβευτής της Ελλάδας στην UNESCO για την κλιματική αλλαγή και την Κυκλική Οικονομία και ο Όμιλος Κυκλικής Οικονομίας του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας υπό την υπεύθυνη καθηγήτρια, Ιωάννα Τσερπέ.

Από την κα Corivessi ακούστηκαν νέοι όροι με βάση την αειφορία όπως διπλωματία κυκλικής οικονομίας, περιβαλλοντική δικαιοσύνη, περιβαλλοντική δημοκρατία κ.ά.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάκιος ανέλυσε με παραδείγματα τη σημασία της κυκλικής οικονομίας ως μοναδικής δυνατότητας να κληροδοτήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής στις επόμενες γενιές.

Τέλος, ο Όμιλος του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας παρουσίασε τις κατασκευές του με βάση την κυκλική οικονομία.

Στο συνέδριο έγινε παρέμβαση από μαθητές του Β1, οι οποίοι παρουσίασαν τη δραστηριότητα “Ανα…κύκλωση- Κυκλική Οικονομία” του Προγράμματος “Ενεργώ για τον Πλανήτη” του Ιδρύματος Λαμπράκη, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο.