Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΟΧΘΕΣ περί ώραν 4.00 μ.μ. ο Νικόλαος Ιωάν.Φράγκος ετών 5, κάτοικος Μικρομάνης, ενώ οι οικείοι του συνδιεσκέδαζον εις την οικίαν του Αρ. Φράγκου, ο ανωτέρω παις εισελθών εις το παντοπωλείον του πατρός του, προς πόσιν ύδατος, ήνοιξε το συρτάριον της τραπέζης και ευρών πιστόλιον του πατρός του το περιειργάζετο. Αιφνιδίως όμως εκπυρσοκροτήσαν, εύρε τον μικρόν η σφαίρα εις τον αριστερόν οφθαλμόν εξελθούσα εκ του όπισθεν μέρους της κεφαλής και αφήκε τούτον άπνουν.

-Ο Δημοσθ. Ηλ. Ράμος, κάτοικος Αλιμάκι της περιφερείας Κυπαρισσίας, φιλονικήσας μετά του ομοχωρίου του Αγγελή Γεωργακοπούλου λόγω προηγουμένων αφορμών δια λόγους τιμής, ετραυμάτισε τούτον δια λίθου σοβαρώς εις το μέτωπον εξ ου τραύματος απεβίωσεν ούτος την επομένην παθών εγκεφαλικήν συμφόρησιν. Ο δράστης συλληφθείς παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

-ΧΘΕΣ περί την 11ην νυκτερινήν ώραν ο Δημ. Π. Διάκος μεταβαίνων εις την εν Αρτεμισία οικίαν του υπέστη επίθεσιν παρά ενεδρεύοντος ατόμου το οποίον εξ εγγυτάτης αποστάσεως επυροβόλησεν άπαξ κατ’ αυτού δια πιστολίου ανεπιτυχώς. Ως ένοχος της γενομένης αποπείρας συνελήφθη την επομένην ο Γεώργιος Δ. Μασουρίδης, ο οποίος παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα.