Super League 2: Διαμορφώθηκε ο χάρτης με τις 20 ομάδες του πρωταθλήματος 2024-2025

Super League 2: Διαμορφώθηκε ο χάρτης με τις 20 ομάδες του πρωταθλήματος 2024-2025

Με την ολοκλήρωση χθες των πλέι άουτ στο Βόρειο όμιλο συμπληρώθηκε ο χάρτης του πρωταθλήματος της Super League 2 για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν και δεν θα είναι του χρόνου στην κατηγορία είναι από τον Βορρά Απόλλων Πόντου, Αιολικός, Κοζάνη και Αναγέννηση Καρδίτσας και από τον Νότο Τηλυκράτης Λευκάδας, Γιούχτας Αρχανών Ηρακλείου και οι δεύτερες ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Συνολικά 20 ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχές, με το πλάνο που έχει εξαγγελθεί να περιλαμβάνει ενιαίο πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται τελικά η διεξαγωγή της διοργάνωσης και πάλι σε δύο ομίλους. Νέες ομάδες στο πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 θα είναι Κηφισιά και ο ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίες υποβιβάστηκαν από τη Super League, ενώ από τη Γ’ Εθνική προβιβάστηκαν και αναμένεται να μετεξελιχθούν σε ΠΑΕ οι ομάδες της Καβάλας, του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, ο Παναργειακός και ο Πανιώνιος.

Όλες οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχές στην κατηγορία όπου θα συνεχίσει να αγωνίζεται και η Μαύρη Θύελλα είναι: ΑΕΚ Β’, ΑΕ Λάρισας, Αιγάλεω, Διαγόρας Ρόδου, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, Ηλιούπολη, Ιωνικός, Καβάλα, Καλαμάτα, Καμπανιακός, Κηφισιά, Μακεδονικός, Νίκη Βόλου, Παναργειακός, Παναχαϊκή, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ Β, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΟΤ Ηρακλής, Χανιά.

Λευκή ισοπαλία στην Ηλιούπολη
Χθες διεξήχθη ο προτελευταίος αγώνας των πλέι οφ της SL2 για το Νότιο Όμιλο, με την Ηλιούπολη και τον Ιωνικό να μοιράζονται τους βαθμούς της λευκής ισοπαλίας, με τη βαθμολογία να παραμένει αδιαφοροποίητη. Το φινάλε θα γραφτεί το προσεχές Σάββατο 25 Μαΐου (έναρξη 4.30 μ.μ.) στο «Ελ Πάσο», δηλαδή το Στάδιο «Γρηγόριος Λαμπράκης», όπου η Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί από την πρωταθλήτρια Κηφισιά. Είναι ένας αγώνας χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο οποίος αποτελεί τη φιέστα απονομών και ανόδου των Αθηναίων, οι οποίοι αφήνουν τη Super League 2 για την Α’ Εθνική.

Η βαθμολογία μετά το χθεσινό παιχνίδι στο Νότιο Όμιλο διαμορφώνεται ως εξής:

1.Καλλιθέα        38

2.Χανιά    35

3.Ιωνικός        29

4.Ηλιούπολη     29

5.Καλαμάτα      20

-Εκκρεμεί ο αγώνας Καλλιθέα-Καλαμάτα, 25/5