Σύλληψη δύο ατόμων κατά την αγοραπωλησία ναρκωτικών – Κατασχέθηκε πάνω από μισό κιλό χασίς

Σύλληψη δύο ατόμων κατά την αγοραπωλησία ναρκωτικών – Κατασχέθηκε πάνω από μισό κιλό χασίς

Διακίνηση ναρκωτικών από το σπίτι του στη Θουρία κατηγορείται ότι έκανε ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας μαζί με έναν 48χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε πάει για να αγοράσει χασίς.

Σε βάρος και των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά, ενώ κατασχέθηκε πάνω από μισό κιλό χασίς.

Διακίνηση
Έπειτα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας προέκυψε ότι τουλάχιστον το τελευταίο 20ημερο ο 40χρονος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.

Έτσι, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και αστυνομικοί της Δίωξης έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του. Εκεί εμφανίσθηκε κάποια στιγμή ο 48χρονος και αποπειράθηκε να αγοράσει μικροποσότητα κάνναβης έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν αρχικά τον 48χρονο και ακολούθως τον 40χρονο και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Μισό κιλό χασίς
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 503,9 γραμμαρίων,  τις οποίες είχε κρυμμένες σε λεβητοστάσιο

-Μία ζυγαριά ακριβείας

-Ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ναρκωτικά πωλούνταν προς 5 ευρώ το γραμμάριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη