Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης: Αναζητά χορηγούς για να ξαναφωτιστεί το κάστρο

Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης: Αναζητά χορηγούς για  να ξαναφωτιστεί το κάστρο

Να ανάψουν πάλι «τα φώτα» του Κάστρου Μεθώνης μέχρι το τέλος του Ιουνίου είναι ο στόχος του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης. Για το σκοπό αυτό, και πέραν των έργων που θα υλοποιήσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, αποφάσισε να προσκαλέσει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να συμβάλουν με τη χορηγία τους.

Όπως σημειώνεται σε σχετική επιστολή του: «Αγαπητά μέλη, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

όπως σας είχαμε υποσχεθεί, θα κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να ξαναφωτιστεί το κάστρο μας εντός του 2024. Με μεγάλη και επίμονη προσπάθεια ετών καταφέραμε να πείσουμε το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκινήσει την επισκευή / συντήρηση του δικτύου φωτισμού. Ο ΣΦΚΜ εκφράζει την ικανοποίησή του γι’ αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου, η οποία ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.

Δυστυχώς, το διαθέσιμο κονδύλι για το 2024 οριακά φτάνει για να ξαναφωτιστεί μόνο το Μπούρτζι και η είσοδος του μνημείου. Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε άμεσα σε συνολική αποκατάσταση και όχι σε ημίμετρα, που όλοι ξέρουμε πού οδηγούν, το Διοικητικό μας Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 16ης Απριλίου 2024, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Δήμου και την εκφρασμένη επιθυμία όλων για αποκατάσταση του φωτισμού, αποφάσισε ομόφωνα να προσκαλέσει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να συμβάλουν με τη χορηγία τους.

Μπορείτε να καταθέσετε τη χορηγία σας στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με στοιχεία ΙΒΑΝ GR46 0172 0090 0050 0911 2230 675, ο οποίος έχει ως δικαιούχο το Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης Μεσσηνίας. Οι καταθέσεις θα πρέπει, σύμφωνα με το καταστατικό μας, αλλά και για λόγους διαφάνειας, να είναι επώνυμες. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για δαπάνες αποκατάστασης του φωτισμού και θα αποδοθούν στο Δήμο έναντι σχετικών παραστατικών δαπανών και θα υπάρξει λογοδοσία με δημοσίευση των στοιχείων των χορηγών, των αντίστοιχων ποσών και της χρήσης των χρημάτων που θα δαπανηθούν.

Τονίζουμε, επίσης, ότι ο Σύλλογός μας έχει άμεση επαφή και επικουρεί ενεργά την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στην επίβλεψη των εργασιών του ιδιωτικού συνεργείου που έχει αναλάβει την αποκατάσταση. Συνεπώς, θα υπάρχει άμεση πληροφόρηση και εικόνα της εξέλιξης των εργασιών σε πραγματικό χρόνο.

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι, δεν έχει σημασία το ποσό που θα κατατεθεί από τον καθένα μας. Οποιοδήποτε ποσό είναι χρήσιμο και έχει την αξία του. Οι μεγάλες χορηγίες είναι, βεβαίως, ευπρόσδεκτες, γιατί θα υπάρξει δυνατότητα πλήρους αποκατάστασης του φωτισμού σε συντομότερο χρόνο. Για μας, πάντως, έχει ιδιαίτερη σημασία να υπάρξουν πολλές χορηγίες με μικρότερα ποσά.

Στόχος μας είναι (με βάση το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα) να ανάψουν πάλι “τα φώτα του” του κάστρου μας μέχρι το τέλος Ιουνίου 2024!

Επομένως, οι ενέργειές μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεσες και αποτελεσματικές.

Σας παρακαλούμε να κοινοποιήσετε / προσκαλέσετε με το παρόν και όποιους άλλους ιδιώτες ή εταιρείες επιθυμούν να συνδράμουν και να προβληθούν μέσα από μια τέτοια χορηγία, ανεξαρτήτως καταγωγής ή σχέσης με το σύλλογο».