Τρίτη υπόθεση διακίνησης σκληρών ναρκωτικών από το ίδιο καφέ στην Καλαμάτα

Τρίτη υπόθεση διακίνησης σκληρών ναρκωτικών από το ίδιο καφέ στην Καλαμάτα

Για τρίτη φορά σε λιγότερο από 7 μήνες άνθρωποι (κάθε φορά διαφορετικοί) του ίδιου καφέ στο κέντρο της Καλαμάτας συλλαμβάνονται για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών.

Την πρώτη φορά, τον Οκτώβριο, σε ειδική επιχείρηση και με αστυνομικούς της Αθήνας, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και κατασχέθηκαν 1,7 κιλά κοκαΐνης, που έκρυβαν στο δρόμο προς τη Δήμιοβα. Ο 53χρονος – τότε – ιδιοκτήτης του καφέ προσπάθησε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του να διαφύγει, χτυπώντας και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Το Μάρτιο νέες πληροφορίες ήθελαν από το ίδιο κατάστημα να γίνεται και πάλι διακίνηση. Σε επιχείρηση συνελήφθη αυτή τη φορά ο νέος ιδιοκτήτης του καταστήματος, 39 ετών. Πάνω του βρέθηκαν «φιξάκια» κοκαΐνης βάρους 17,4 γραμμαρίων και 8 ναρκωτικά δισκία, ενώ στο σπίτι του ποσότητες κοκαΐνης βάρους 314,5 γραμμαρίων, 106 ναρκωτικά δισκία, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο φιαλίδια αναβολικών ουσιών, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα κινητό τηλέφωνο και 600 ευρώ.

Νέες συλλήψεις
Τις τελευταίες είκοσι μέρες στην Αστυνομία έφτασαν και πάλι πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών από το ίδιο κατάστημα.  Σε επιχείρηση τη Μ. Δευτέρα, αρχικά συνελήφθη ένας 38χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε κοκαΐνη βάρους 0,4 γραμμαρίων, την οποία- σύμφωνα με την Αστυνομία- μόλις είχε προμηθευτεί από 38χρονο που εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο και στον κήπο του καταστήματος, όπου βρέθηκε θαμμένο κοντά στο τοιχίο ένα κουτί παυσίπονου, το οποίο περιείχε «φιξάκια» κοκαΐνης βάρους 4,2 γραμμαρίων και κάνναβη βάρους 3,35 γραμμαρίων. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μεταλλικό ρόπαλο, ένα κινητό τηλέφωνο και 100 ευρώ, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η τιμή πώλησης των ναρκωτικών ήταν 100 ευρώ το γραμμάριο για την κοκαΐνη και 5 ευρώ το γραμμάριο για το χασίς.

Ο 38χρονος που είχε αγοράσει τα ναρκωτικά, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο 38χρονος υπάλληλος του καταστήματος, μετά τον εισαγγελέα, παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Στο μεταξύ, σε ξεχωριστές περιπτώσεις τη Μ. Δευτέρα συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών. Το πρωί στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 22χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης βάρους 0,6 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επίσης, το μεσημέρι στη Θουρία, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, συνελήφθη ένας 37χρονος Βούλγαρος, γιατί κατείχε δύο τσιγαριλίκια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση και για αυτές τις υποθέσεις διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη