Ξεκινούν οι αναπλάσεις στο κέντρο της Καλαμάτας

Ξεκινούν οι αναπλάσεις  στο κέντρο της Καλαμάτας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Διοικητηρίου

Την ερχόμενη Δευτέρα (20/5) είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή Γ (οδός Ψαρών), οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση Οδών στο Κέντρο της Πόλης της Καλαμάτας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, οι εργασίες θα εκκινήσουν από το βόρειο τμήμα της οδού Ψαρών, δηλαδή μεταξύ των οδών Ξενοφώντος και Δημοσθένους.

«Για την ασφαλέστερη και ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «απαιτείται αρχικά ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στο τμήμα, όπως αναφέρεται και στην 100/2024 Απόφαση. Παρακαλούνται οι πολίτες να χρησιμοποιούν όσο το δυνατό εναλλακτικές διαδρομές για την πρόσβασή τους στα οικεία μέρη».

Αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου στο σύνολό του είναι η ανάπλαση όλης της περιοχής παρέμβασης και αφορά στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Το έργο αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα των μετακινήσεων, ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη, ασφαλής και χωρίς εμπόδια μετακίνηση όλων των χρηστών του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα των ευάλωτων χρηστών (των πεζών, των ατόμων με αναπηρίες κ.ά.), με τη διάθεση περισσότερου δυνατού χώρου και μεριμνώντας ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες (οδεύσεις τυφλών, διαβάσεις πεζών με ράμπες ΑμεΑ κ.λπ.).

Συγχρόνως, αναμένεται να τονώσει την ελκυστικότητα της περιοχής, να αναβαθμίσει το μικροκλίμα, καθώς και να αναδείξει την εμπορική περιοχή, τονώνοντας την εμπορική δραστηριότητα, προσελκύοντας τους επισκέπτες και παρατείνοντας την παραμονή τους στο κέντρο της Καλαμάτας.