Αλ. Χαρίτσης: «Να παραταθεί η προθεσμία για διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS»

Αλ. Χαρίτσης: «Να παραταθεί η προθεσμία για  διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS»

Με κοινοβουλευτική του αναφορά προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο πρόεδρος της Κ.Ο. «Νέα Αριστερά» και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας που αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τν διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα pos.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΟΕΒΕ Μεσσηνίας, οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους, λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας ειδικών τεχνικών, αλλά και άλλων τεχνικών προβλημάτων από την πλευρά των προμηθευτών υλικού, με συνέπεια λόγω των τρεχουσών προθεσμιών, που είναι υπερβολικά ασφυκτικές, να οδηγήσουν σε δυσλειτουργίες και επιπρόσθετο κόστος τις επιχειρήσεις από τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπονται.

Για το λόγο αυτό ο κ. Χαρίτσης ζητά από τον υπουργό να γίνει δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας για παράταση των προθεσμιών διασύνδεσης, «ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, χωρίς νέα χαράτσια και πρόστιμα στον ιδιαίτερα επιβαρυμένο κλάδο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».