Εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στα αρχέγονα δάση της Γερμανίας

Εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στα αρχέγονα δάση της Γερμανίας

Δύο εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, ο Σταύρος Αράπογλου και η Ελένη Στραβάκου, συμμετείχαν στην τρίτη ροή επιμόρφωσης στην Παιδαγωγική Φρενέ, με τίτλο «Αφήστε τις αίθουσες διδασκαλίας», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 29 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου στο Waldeck της Γερμανίας και διοργανώθηκε από το γερμανικό δίκτυο Φρενέ “Kooperative fur die Freinet Padagogik e.V.”. 

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τις εργασίες των θεματικών ομάδων: Ερευνητική πεζοπορία. Oυδέτερο CO2. Αθλητισμός και περιπέτεια, και γνώρισαν το εθνικό πάρκο της περιοχής με το αρχέγονο δάσος οξιάς καθώς και το πάρκο άγριας ζωής κοντά στην τεχνητή λίμνη Edersee. Παράλληλα συμμετείχαν σε παιδαγωγικές συζητήσεις που αφορούσαν στην τεκμηρίωση (μέσω άρθρων, podcast, βίντεο) και την αυτογνωσία κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Θα ακολουθήσει ενδοσχολική επιμόρφωση στα μέλη του συλλόγου διδασκόντων, με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων, αλλά και τη μεταφορά της εμπειρίας στην παιδαγωγική πράξη του σχολείου μας.