Για πολλοστή φορά 17χρονος έφυγε από το ίδρυμα Βόλου και έκανε κλοπές στην Καλαμάτα

Για πολλοστή φορά 17χρονος έφυγε από το ίδρυμα Βόλου και έκανε κλοπές στην Καλαμάτα

Στις κλοπές μοτοσικλετών επιδιδόταν αυτή τη φορά ένας 17χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει για πολλοστή φορά από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, όπου κρατείται για άλλες κλοπές.

Έχει χαθεί το μέτρημα στο πόσες φορές οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας έχουν συλλάβει το 17χρονο, ο οποίος συνεχώς φεύγει από το Ίδρυμα, τον στέλνουν πίσω και ξανά τα ίδια.

Αυτή τη φορά, μέσα σε δέκα ημέρες έκλεψε τρεις μοτοσικλέτες από την Καλαμάτα.

Συλλήψεις
Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.234 άτομα, εκ των οποίων τα 1.050 ήταν Έλληνες και τα 184 αλλοδαποί, καθώς και σε 853 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 85 άτομα, από τα οποία 61 ήταν Έλληνες και 24 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 49 άτομα.

Στη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 305 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα 17 άτομα. Αναλυτικά:

-Τρία άτομα για ναρκωτικά στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα: ένας 32χρονος διότι κατείχε 1,5 γραμμάριο ηρωίνης, ένας 41χρονος διότι είχε 1,8 γραμμάρια χασίς κι ένας 23χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 20 ναρκωτικά δισκία

-Ένας 67χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς είχε λήξει η άδεια που είχε για κυνηγετικό όπλο

-Τρία άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Ένας 74χρονος Ρομά για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού

-Ένας 19χρονος Ρομά για στέρηση δελτίου ταυτότητας

-Πέντε άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κλοπές
Στη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθη και ο 17χρονος Ρομά που διαφεύγει συνεχώς από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και συλλαμβάνεται εκ νέου για κλοπές.

Κατά τη σύλληψή του βρέθηκε στην κατοχή του ένα γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς με λάμα μήκους 9 εκατοστών.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο γνώριμος σε αυτούς 17χρονος είχε πάλι διαφύγει από το ίδρυμα Βόλου στις 6 Μαΐου.

Με τη σύλληψή του οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνίασαν και τρεις κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 19 Μαΐου στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στις 9 Μαΐου αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, αξίας 1.000 ευρώ, το απόγευμα στις 11 Μαΐου αφαίρεσε από την Καλαμάτα άλλη μία μοτοσικλέτα και το μεσημέρι στις 19 Μαΐου, την τρίτη μοτοσικλέτα.

Οι τρεις μοτοσικλέτες βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε κοντινό σημείο του καταλύματος που διέμενε στο Μαυρομάτι Μεσσήνης και επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Επίσης, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε κλοπή σε βάρος 42χρονης, που είχε γίνει στις 27 Μαΐου στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε, μπήκε σε επιχείρηση στην οδό Αριστομένους και αφαίρεσε το πορτοφόλι της 42χρονης, το οποίο περιείχε τραπεζικές κάρτες, 400 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Της Βίκυς Βετουλάκη