Μεσσηνία: Αποθήκες και σπίτια ρήμαζε 45χρονος σε Φίλια και Μάλτα

Μεσσηνία: Αποθήκες και σπίτια ρήμαζε  45χρονος σε Φίλια και Μάλτα

Σπίτια και αποθήκες στα χωριά Φίλια και Μάλτα του Δήμου Οιχαλίας είχε ρημάξει ένας 45χρονος από το χωριό και καιρό τώρα ήταν έντονες οι διαμαρτυρίες κατοίκων.

Μάλιστα, ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Οιχαλίας επεισοδιακά, καθώς αντιστάθηκε σθεναρά και άρχισε να τους χτυπά, όταν τον εντόπισαν.

Τελικά, από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι είχε διαπράξει έξι κλοπές και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια και σωματική βλάβη.

Επιτέθηκε στους αστυνομικούς
Το μεσημέρι της Πέμπτης ο 45χρονος μπήκε σε ανασφάλιστη αποθήκη στο χωριό Μάλτα και αφαίρεσε ένα αλυσοπρίονο, μία μπαταρία γεωργικού ελκυστήρα και δύο χάλκινα σκεύη, συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Την ώρα, όμως, που έφευγε έγινε αντιληπτός από περίοικους και τράπηκε σε φυγή. Μάλιστα, έκρυψε τα κλοπιμαία κάπου εκεί τριγύρω πρόχειρα, τα οποία αργότερα βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν.

Οι  κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Οιχαλίας, εντόπισαν τον 45χρονο και στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν για να τον συλλάβουν, αυτός αντιστάθηκε σθεναρά και τους επιτέθηκε, χτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια και προκαλώντας τους ελαφρές σωματικές βλάβες.

Κλοπές
Από την έρευνα που ακολούθησε και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 24 Απριλίου έως και 12 Ιουνίου ο 45χρονος είχε διαπράξει σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας ακόμη πέντε κλοπές σε οικίες και αποθήκες, από όπου είχε αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, αλυσοπρίονο, χρήματα και χάλκινα αντικείμενα.

Ειδικότερα, 23 με 24 Απριλίου στη Μάλτα διέρρηξε αποθήκη στάβλου και αφαίρεσε δύο χάλκινα καζάνια, αξίας 500 ευρώ.

Από 3 έως 19 Μαΐου μπήκε σε αποθήκη στάβλου στου Φίλια και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα και εργαλεία, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Στις 10 Ιουνίου μπήκε σε σπίτι στου Φίλια και αφαίρεσε χάλκινους σωλήνες ύδρευσης, αξίας 60 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα, στις 11 Ιουνίου, και πάλι από σπίτι στου Φίλια, αφαίρεσε μία τσάντα και ένα πορτοφόλι με 180 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες.

Στις 12 Ιουνίου διέρρηξε αποθήκη στου Φίλια και αφαίρεσε ένα αλυσοπρίονο και ένα χάλκινο καζάνι, συνολικής αξίας 600 ευρώ.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη