ΝΑΣΚ Αίολος: Εκδηλώσεις για τα 40χρονα, 3ήμερο Καρέλια, ακαδημίες-αγωνιστική ομάδα, αλλά και Happy Sailing

ΝΑΣΚ Αίολος: Εκδηλώσεις για τα 40χρονα, 3ήμερο Καρέλια, ακαδημίες-αγωνιστική ομάδα, αλλά και Happy Sailing

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στις εγκαταστάσεις της παραλίας οι άνθρωποι του Αιόλου Καλαμάτας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων του συλλόγου και τις προσεχείς ιστιοπλοϊκές δράσεις.

Ο πρόεδρος, Χάρης Βγενής ανέφερε στην μεγάλη προσφορά του Αιόλου στο ναυταθλητισμό και τη μύηση πολλών γενιών αθλητών στην ιστιοπλοΐα και στις σχεδιαζόμενες δράσεις για τα 40χρονα, οι οποίες θα κορυφωθούν προς τα τέλη του χρόνου.

Το 3ήμερο Ανοικτής Θάλασσας στη μνήμη του Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια θα διεξαχθεί και φέτος το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος (22-24 Ιουνίου), περιλαμβάνοντας τα σκέλη Καλαμάτα-Κορώνη, Κορώνη-Φοινικούντα και Φοινικούντα-Καλαμάτα. Όπως ενημέρωσε ο κος Βγενής αναμένεται να αγωνιστούν 18-20 σκάφη, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά εκτός των ντόπιων από τον Αίολο, το ΝΟ Καλαμάτας και τον ΙΟ Καλαμάτας, από το ΝΟ Λακωνίας. Καινοτομία αποτελεί φέτος η τουριστική ανεπίσημη κατηγορία, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σκάφη που έχουν δέσει στις μαρίνες Πύλου και Καλαμάτας, σε μια συνάντηση φιλίας.

Ο πρόεδρος του Αιόλου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους Πύλου Νέστορος και Καλαμάτας και προσωπικά τους δημάρχους κο Καρβέλα και κο Βασιλόπουλο, αντίστοιχα. Επίσης, ευχαρίστησε την Aquarescue για τη διάθεση σκαφών και προσωπικού, καθώς και τους εθελοντές που είναι αθλητές του Αιόλου και θα καλύψουν όλες τις οργανωτικές και άλλες ανάγκες.

Στη συνέχεια η έφορος αγωνιστικής ομάδας του Αιόλου, Μάντυ Ψυροπούλου, ενημέρωσε για την έναρξη των θερινών τμημάτων λέιζερ και όπτιμιστ την προσεχή Δευτέρα 17 Ιουνίου και την αγωνιστική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει 25 αθλητές και αθλήτριες-αριθμό ρεκόρ για τον σύλλογο. Οι προπονήσεις της αγωνιστικής γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή με την καθοδήγηση του διπλωματούχου προπονητή, Γιώργου Τσακάκου. Με ολιγομελή τμήματα κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5-7 μ.μ. θα ξεκινήσει το τμήμα αρχαρίων, ενώ θα προστεθούν ώρες, νωρίτερα το μεσημέρι εφόσον αυξηθεί το ενδιαφέρον.

Τέλος, ο εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας, Κώστας Δαγκαλάκης, απηύθυνε πρόσκληση σε ενήλικες, χωρίς περιορισμό ηλικίας, να γνωρίσουν το πρόγραμμα Happy Sailing του Αιόλου, το οποίο δεν έχει αγωνιστικούς σκοπούς, αλλά ιστιοπλοϊκές βόλτες και χαλάρωση στη θάλασσα. Υπάρχουν 10 διαθέσιμα σκάφη 5θέσια,3θέσια, αλλά μονοθέσια, έτοιμα να ταξιδέψουν τον κόσμο από Δευτέρα 17/6 και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 4-7 μ.μ., καθώς και τα Σαββατοκύριακα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα και τις δράσεις του Αιόλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2721085382 ή να μπαίνουν στις ηλεκτρονικές σελίδες του συλλόγου.