«Νέα Πελοπόννησος»: «Αδιαφορία και απαξίωση Περιφερειακής Αρχής στα θέματα του πρωτογενούς τομέα»

«Νέα Πελοπόννησος»: «Αδιαφορία και απαξίωση Περιφερειακής  Αρχής στα θέματα του πρωτογενούς τομέα»

Την απουσία της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου από τη συνάντηση στη Γύθειο για την ελιά Καλαμών καυτηριάζει η παράταξη του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Το Σάββατο 1η Ιουνίου στο Γύθειο, στο χώρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας, έλαβε χώρα με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας μια πολύ σημαντική εκδήλωση που είχε θέμα: “Ελιά Καλαμών/Kalamata Olives: και τώρα τι κάνουμε; Θωρακίζουμε το προϊόν”, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις με την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει ως

νόμιμη την καταχώριση της παλαιάς ονομασίας “Καλαμάτα/ Kalamata” ως συνωνύμου της ονομασίας φυτικής ποικιλίας ελιάς “Καλαμών/ Kalamon”.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την προστασία και τη θωράκιση του εθνικού μας προϊόντος και προς τούτο είχαν προσκληθεί αγρότες και φορείς που ασχολούνται με την ελιά Καλαμών, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμη φορά διαπιστώνοντας την αδιαφορία και την απαξίωση της Περιφερειακής Αρχής του κ. Πτωχού στα θέματα του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Περιφερειακή Αρχή ήταν απούσα, αφού ούτε ο ίδιος ο περιφερειάρχης, ούτε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Ζαχαριάς, ούτε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος, ούτε οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας και Μεσσηνίας, εμφανίστηκαν στην εκδήλωση.

Παρών ήταν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Βερούτης, αλλά μόνο για να κάνει ένα σύντομο χαιρετισμό και να φύγει, ώστε να συνοδεύσει κλιμάκιο με υποψήφιους ευρωβουλευτές της “Νέας Δημοκρατίας” που περιόδευαν στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή παρόντες σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν οι ομόλογοί τους aντιπεριφερειάρχες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, βουλευτές, ο αντιπρόεδρος ΕΛΓΟ Δήμητρα, αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων των σχετικών με την παραγωγή, τυποποίηση, εμπορία και εξαγωγή της ελιάς Καλαμών.

Όσο για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Κελέτση, και τους βουλευτές Λακωνίας της “Νέας Δημοκρατίας”, Νεοκλή Κρητικό και Θανάση Δαβάκη, οι οποίοι απλά “υπέβαλαν τα σέβη τους” και έφυγαν χωρίς να ακούσουν τους προβληματισμούς και να αισθανθούν την αγωνία των παραγωγών, δε μας εκπλήσσουν.

Δυστυχώς είναι λυπηρό, κάτι το οποίο έχει διαφανεί και από την προηγουμένη αυτοδιοικητική περίοδο, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης να έχουν μπει στο πετσί του ρόλου που τους έχουν αναθέσει από το κόμμα τους, δηλαδή να παίρνουν από το χεράκι και να περιφέρουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο προς άγραν κομματικών ψήφων σε κάθε προεκλογικό νυφοπάζαρο».