Ο Αλέξης Χαρίτσης έκλεισε στην Καλαμάτα, σε κλίμα συγκίνησης, τον προεκλογικό αγώνα

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκλεισε στην Καλαμάτα, σε κλίμα συγκίνησης, τον προεκλογικό αγώνα

Σε κλίμα συγκίνησης μέλη, φίλοι και στελέχη της «Νέας Αριστεράς» υποδέχτηκαν με παρατεταμένο χειροκρότημα τον Αλεξη Χαρίτση στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του κόμματος στην Καλαμάτα το βράδυ της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της «Νέας Αριστεράς, που ακύρωσε το τελευταίο 48ωρο όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του εξαιτίας του πένθους μετά το θάνατο του πατέρα του Βύρωνα τα ξημερώματα της Πέμπτης (σ.σ. άλλωστε, «την παρτίδα με την ζωή δεν την κέρδισε ποτέ κανείς», αρεσκόταν να γράφει ο Κωστής Παπαγιώργης) ευχαρίστησε προσωπικά όλους και όλες για τον αγώνα που έδωσαν σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Μόνο λίγοι άνθρωποι γνώριζαν το τι ακριβώς περνά και πώς το βιώνει ενόσω ήταν διαρκώς στο δρόμο, προβάλλοντας το ευρωψηφοδέλτιο και τις θέσεις του κόμματος τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο επέλεξε με σεμνότητα και διακριτικότητα να κλείσει την προεκλογική καμπάνια μαζί με τον κόσμο της «Νέας Αριστεράς» και στην Καλαμάτα. Τα λόγια συμπόνοιας, τα συλλυπητήρια και το «ζεστό» χειροκρότημα που άκουσε τον έκαναν να συγκινηθεί.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο ο Αλέξης Χαρίτσης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Νέας Αριστεράς» προσπάθησαν να φέρουν στην επικαιρότητα αυτά που πονάνε την καθημερινότητα των πολιτών, την ακρίβεια, τη στέγη, τους μισθούς, το διαλυμένο ΕΣΥ, τις γυναικοκτονίες, τη συγκάλυψη εγκλημάτων. 

Γύρισαν την Ελλάδα για να αφουγκραστούν τους ανθρώπους που  δεν απασχολούν τα «ανώτερα κλιμάκια» του πολιτικού συστήματος: τους αγρότες, τους ανθρώπους που μοχθούν στην ερημοποιημένη ελληνική ύπαιθρο, τους καθαριστές, τις νοσηλεύτριες, τους δασκάλους και τις μαθήτριες.  Να φέρουν την πολιτική στο επίκεντρο. Να πείσουν ότι η παραίτηση δεν είναι λύση.

Σε σύντομες δηλώσεις του, ο Αλέξης Χαρίτσης, αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για το κύμα συμπαράστασης στο πένθος της οικογένειάς του, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Νέας Αριστεράς και σημείωσε ότι οι εξελίξεις της επόμενης μέρας θα έχουν πρωταγωνιστή το κόμμα του.

Α.Π.