Πανελλαδικές 2024: Στις 28 Ιουνίου οι βαθμολογίες, τέλη Ιουλίου οι βάσεις

Πανελλαδικές 2024: Στις 28 Ιουνίου οι βαθμολογίες,  τέλη Ιουλίου οι βάσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των φετινών βαθμολογιών των περίπου 90.000 υποψηφίων Λυκείου στα υποχρεωτικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων ξεκίνησε. Η ανακοίνωση θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας και πληροφορίες της “Καθημερινής”.

Όπως ορίζει η πάγια διαδικασία, οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόλις παραλάβουν όλα τα δέματα με τα αποκόμματα των τετραδίων και τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων των υποψηφίων, θα τα παραδώσουν στους διευθυντές των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Εκείνοι μαζί με ένα μέλος του συλλόγου διδασκόντων, πρέπει να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία του Λυκείου με το οικείο βαθμολογικό κέντρο.

Στη συνέχεια οι διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Την ίδια ώρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν σε όσους υποψηφίους έχουν δηλώσει σχετικά μέσω μηνύματος (sms) το κινητό τους τηλέφωνο.

Θα ακολουθήσει η συμπλήρωση και η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου έως τα μέσα Ιουλίου και η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το διάστημα 26/7 με 29/7.