Προχωρούν οι εργασίες ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας

Προχωρούν οι εργασίες ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας

Ορίζοντας υλοποίησης έως τις αρχές Αυγούστου

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας. Έχουν ήδη τοποθετηθεί τα κεντρικά μεταλλικά κλιμακοστάσια, ενώ αυτές τις μέρες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες δαπεδόστρωσης με κυβόλιθους, κατασκευάζονται πέτρινοι τοίχοι στον περιβάλλοντα χώρο, και πραγματοποιούνται εργασίες πρασίνου.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι εργασίες των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ενώ ήδη στο σημείο βρίσκονται τα καθίσματα που θα τοποθετηθούν στη μεταλλική κερκίδα.

Το έργο εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί από την Τεχνική Υπηρεσία, όπως διαπίστωσε σε αυτοψία του στο Ανοιχτό Θέατρο ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νέων Έργων, Βασίλη Κουτραφούρη και τους επιβλέποντες μηχανικούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεύτερη παράταση προθεσμίας κατά 3 μήνες, έως τις 10 Αυγούστου, για το έργο ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, ενέκρινε κατά πλειοψηφία σε προηγούμενη συνεδρίασή της η Δημοτική Επιτροπή, με πυρά και καταψήφιση από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και με το δήμαρχο να δηλώνει περήφανος. Γιατί η Δημοτική Αρχή, όπως είπε, το θέλει πολύ το έργο και βάζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από δημοτικούς πόρους.

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι «το έργο αυτό θα γίνει, επειδή αυτή η Δημοτική Αρχή το υποστήριξε να γίνει, εσείς ψηφίσατε όχι εμείς ναι» και πρόσθεσε: «Θα κοστίσει 1.373.000 ευρώ και τα 722.000 ευρώ θα διατεθούν από δημοτικούς πόρους, γιατί το θέλαμε πολύ και είμαστε περήφανοι».

Να σημειωθεί πως το έργο ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου, προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ, είχε συμβατική προθεσμία 300 ημέρες, έως 15 Οκτωβρίου 2023.